Design by Umeå konferensen Cities, Design & Innovation samtidigt som Designhögskolan vid Umeå universitet höll sitt årliga event UID Design Talks and Degree Show. Som en stor kick in för hela veckan hölls en inspirerande och kreativ galamiddag – Framtidsmat – på RISE.
Inför middagen på RISE spanade ett gäng 6 & 7-åringar i Umeå in framtidens mat tillsammans med Anna Parry, grundare av Proto Proto, och använde sig av Kulturverkets koncept ”Barn säger åt proffsen vad de ska göra”. Efter att barnen kreerat grunden till kvällens meny var det upp till Gotthards kökschef, tillika TV-kocken Anders Samuelsson att tolka barnens idéer och omsätta dem till en gourmetmiddag.
Samskapande när det är som bäst.
Resultat blev en härlig buffé bestående av bland annat skuggslem, lövmos och ätbara maraccas.
Se filmen nedan hur skapandet gick till.
Stort tack till Fredrik Oskarsson från Bautafilm som filmat och big shoutout till Design by Umeå.