fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Young Startup Day hyllar unga entreprenörer

Young Startup Day hyllar unga entreprenörer

Den 30 mars öppnar Väven upp dörrarna för den sjunde upplaga av Young Startup – eventet som inspirerar och peppar unga entreprenörer i regionen att vilja och våga satsa på sin affärsidé. Dagen är ett samarbete mellan eXpression, BIC Factory, Ung företagsamhet, Länstyrelsen i Västerbotten, Uminova Innovation, Presto och Umeå kommun.

Att få chansen att stötta unga entreprenörer är både inspirerande och otroligt viktigt. Hur klyschigt det än låter så är det framtidens företagsledare och innovatörer vi får möta. Vår uppgift är att finnas med och lyfta de kulturella och kreativa branscherna och förhoppningsvis inspirera fler att satsa i den sektorn, säger Emil Hägglund, strateg och affärscoach vid eXpression Umeå.

Under Young Startup Day koras även vinnarna i UF-mästerskapen 2023. Pristagarna får chansen att representera Västerbotten på SM i Ung Företagsamhet.

Eventet som arrangeras för sjunde året i rad är kostnadsfritt och det finns möjlighet att både vara med på plats eller följa hela programmet live via Ung Företagsamhets Youtubekanal (det går även att se i efterhand).

På scenen kommer bland annat den prisbelönte serieentreprenören, investeraren och författaren Siduri Poli stå. Siduri är medgrundare till en av Sveriges största och viktigaste entreprenörskapshubbar, Changers Hub, som arbetar för att demokratisera framgång och entreprenörskap.

Det blir även ett panelsamtal med finalisetrna till Årets Unga Företagare: Fredrik Sahl, Alex Prowse och Tina Vesterlund. Vinnaren kommer att ha offentliggjorts veckan innan, den 23 mars, under Umeågalan.

Läs mer om Young Startup Day 2023 här.

Nyheter

Umeås designframgångar på Stockholm Furniture Fair

Nyheter

Creatives är igång! 

Nyheter

Möt eXpressions nya branschråd

De kan bli årets kulturella och kreativa företag 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev