fbpx

5 frågor till Ottiliana of Sweden

5 frågor till Ottiliana of Sweden

Ottiliana Rolandsson är ny i eXpression Umeås inkubatorverksamhet. Med rötter i Västerbottens inland har allkonstnären och eldsjälen virvlat runt i både Europa och en längre tid i USA. Under färden har hon samlat på sig en gedigen akademisk utbildning och utvecklat sitt konstnärliga uttryck – framförallt inom scenkonst. Idag driver hon Ottiliana of Sweden och är redo att ta världen med storm.

Ottiliana, du är ju en kreativ mångsysslare, hur beskriver du din verksamhet?

– Ottiliana of Sweden är ett scenkonst-baserat företag med fokus på kreativitet, ledarskap och hälsofrämjande verksamhet som hjälper organisationer och individer hitta sin autentiska röst för att bygga hållbara varumärken.  Konsten nyttjas som ett kreativt verktyg att nå och sprida inspiration. 

– Ottiliana of Sweden erbjuder utbildningar, digitala kurser, föreställningar, föreläsningar, försäljning, tjänster som konferencier, moderator och programledare. 

Ottiliana of Sweden erbjuder utbildningar, digitala kurser, föreställningar, föreläsningar, försäljning, tjänster som konferencier, moderator och programledare. FOTO: Privat.

Vad har du för bakgrund och hur kom det sig att du gör det du gör idag?

– Jag är uppvuxen i Umeå och Västerbottens inland. Tjugofem år av mitt vuxna liv tillbringade jag i Stockholm, Tyskland, Brasilien och slutligen arton år i USA, där jag bland annat disputerat i teatervetenskap. 

– Teater, berättande och kreativitet har alltid varit integrerade i mitt liv. Som chef och ledare har jag drivits av att se verksamheter utvecklas och medarbetare komma till sin rätt. Jag har hittat en balans som jag alltid återkommer till mellan kreativt skapande och organisatorisk strategi och analys. 

Vad i ditt företagande ger dig mest inspiration och energi?

– Jag skulle säga att det är möjligheten att förverkliga mina drömmar, skapa något som kan ge avtryck och betydelse för andra, utveckla en verksamhet som alltid kan finnas i mitt liv. 

Hur kom det sig att du sökte till eXpression Umeå?

– Jag har haft med eXpression Umeå att göra sedan inkubatorns uppstart och är imponerad över utvecklingsstödet de ger till kreatörer och kreativa näringar. Det känns tryggt att ha inkubatorn i ryggen när jag utvecklar mitt företagande i detta tidiga och viktiga skede.

Till sist, vad är aktuellt just nu?

– Det är ganska mycket som är på gång. Jag samarbetar bland annat med Umeå Today där jag är cultural host och bidrar även i arbetet med The Umeå Handbook. Jag jobbar även på en berättarföreställning om Trojanska Helena och kommer ge en kurs i röst och framträdande inom kort. Utöver det ser fram emot ett samarbete där jag coachar i gestaltat värdskap och gestaltat ledarskap.

Ottiliana är bland annat aktuell som Cultural Host för Umeå Today – som drivs av en annan inkubatordeltagare, Erik Campano. FOTO: Privat.

» Skapa kontakt med Ottiliana på LInkedIn

FAKTARUTA:

Namn: Ottiliana Rolandsson
Driver företaget: Ottiliana of Sweden, som är uppdelad i tre verksamhetsgrenar: THEATRICA – scenkonst, THE ACADEMY – utbildning och coaching och MASTER OF CEREMONY – jag kan personligen anlitas som konferencier, programledare och moderator.
Bor: Umeå och Bygdeträsk
Äter helst: Nyttig oprocessad mat. Så kallad regnbågsmat, med så många färger som möjligt och gärna från lokal källa. Ett passionerat ämne för mig! Är en näringsjägare.
Läser helst: Allt möjligt! Just nu läser jag Hudbibeln, Fermentera och allt av Arne Dahl.
Vad händer oftast på en lördag: Jag och min sambo är i Bygdeträsk, jag har tagit ett dopp i sjön. Vi håller på med något projekt på gården och gör en fantastisk middag plus sedvanlig bastu.
Bästa företagsminnet: Ottiliana of Sweden är helt nystartat så jag har inte hunnit bygga upp så många minnen. Men ett värdefullt minne är när jag bodde i USA och en vän peppade mig att starta egen firma där. Dagen jag registrerade det förkunnade han i högtidlig ton att detta var en stor dag för nu kommer nya affärshändelser att ske. Jag hade gjort ett avstamp till en ny värld. Detta minne var tydlig när jag vid årskiftet registrerade Ottiliana of Sweden. 
Citat du gillar: När Bachs käresta dog lär han sagt: ”Må jag nu inte förlora min livsglädje.” En mentor i USA har i samma anda upprepat till mig: ”Din livslust kan ingen eller inget ta ifrån dig.” En god vän säger: ”If I could, I would give life a big kiss right on the mouth!”

OMSLAGSFOTOGRAF: Stoffe Pettersson Media AB, bakgrundsfoto: Privat.

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
Nyheter

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.