fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Omtyckt Umeåartist släpper ny musik

Omtyckt Umeåartist släpper ny musik

Musikern och entreprenören Magda Andersson släpper singeln ”Det som tar oss genom natten (Till Christina) på fredag – en popig tröstesång skriven i pandemins isolering.
– Den handlar om längtan efter andra människor och att känna sig som en prick i ett oändligt universum, säger artisten själv.

Magda Andersson har många strängar på sin lyra. Under pandemin har hon bland annat hunnit starta ett nytt bolag (Ogräs Streamingstudios, tillsammans med Jonas Nimrodsson), planera för sommarens upplaga av ”Barefoot Sessions” och jobba med piratbandet som hon frontar. Och nu, aktuell med ny musik, singeln ”Det som tar oss genom natten (Till Christina)”.

– Jag skulle säga att den är åt det mer flummiga hållet. Den ska spegla overklighetskänslan som omger en när man är isolerad under en pandemi. En ögonblicksbild. Kanske just därför är den mer kosmisk och existentiell. Det har varit befriande att tillåta sig själv utforska lite okänd mark, säger Magda.

Foto: Frida Sömskar

Magda beskriver låten som en poppig ballad som förhoppningsvis ska skänka en del tröst. Texten har bollats mer än vanligt med vänner och musiken har arbetats fram i studion tillsammans med Joel Löfwenius och Anders Nyberg

Nytt är att hon både agerat studiotekniker och producent under inspelningen. Mix och master har dock överlåtits till Second Home i Umeå med Henrik Oja i spetsen.

Omslaget är illustrerat av Miranda Persson

På fredag den 21 maj finns ”Det som tar oss genom natten (Till Christina)” tillgänglig att streamas via de flesta musiktjänster.

Psst! Redan den 18 juni kommer släpp två, ”Sommarstugan brinner”. Då blir det lite mer dramatiskt…

Illustration: Miranda Persson

» Magda Anderssons webb
» Magda Anderssons instagram

Nyheter

Musikdrömmen deltar vid Umeå Guitarshow 4–5 maj

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

signa upp för vårt nyhetsbrev