fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna korad

Årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna korad

Random Bastards/Storspoven vinner pris som årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna. Det historiska första priset delades ut under Umeågalan den 16 juni. Som finalister stod även UnderbaraClara och Turborilla.

Vi är enormt tacksamma för det stöd vi fått genom tiderna och stolta att tillsammans få göra det bästa vi kan för vårt kära Umeå. En plats fylld till bredden med kompetens, mod och nyfikenhet. Till alla vänner, kunder och tokar, tack, säger Samuel Isaksson, vd, Storspoven AB.

Vinnarmotivering:

”Årets vinnare har visat att det går att skaka om en hel bransch genom nytänkande och normbrytande affärsmodeller utan att göra avkall på sin kreativa integritet.

I centrum står orubbliga värderingar som värnar om jämställdhet, jämlikhet och sann västerbottnisk gör-det-tillsammans-anda.

Med hisnande hög verkshöjd har detta konstnärskollektiv utvecklats till en unik samhällskraft som redan skrivit in sig i historieböckerna som några av vår tids främsta berättare och påverkare. Det gör dem till sanna ambassadörer för Umeå och de kulturella och kreativa näringarna.”

Erik Hörstedt och Samuel Isaksson från Random Bastards/Stortspoven AB tar emot priset för årets företag innom de kulturella och kreativa näringarna under Umeågalan den 16 juni. FOTO: Umeågalan

Läs mer om alla vinnare på umegalan.se.

Formgivare ställer ut på efterlängtad mässa

Daria Chrobok och hennes hund Buffy
Long read

LinkedIn blev illustratörens nya plattform för samarbeten

Nyheter

Över 800 000 kr till entreprenörer i inkubatorn

Nyheter

Ny crowdfunding stöttar lokal premiumdryck

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.