fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Creatives är igång! 

Creatives är igång! 

Den 7 februari startade omgång två av eXpressions inkubatorprogram Creatives. Tio peppade entreprenörer har därmed gjort entré och står redo att ta nästa steg i sin resa mot att driva hållbara företag. Under året kommer företagen att erbjudas workshops, affärscoachning och möjlighet att stärka sina nätverk. 

Vi har lyckats få till oss en heterogen grupp av drivna företagare och det känns som att de ser fram emot det här året precis lika mycket som vi gör, vilket brukar vara ett bra recept för ett lyckat program. Vi kan också redan nu se att det finns potentiella samarbeten inom gruppen vilket är superkul och något som vi tycker är viktigt att kunna vara med och bidra till, berättar Per Vågebrant på eXpression. 

Alfred Sahlén driver Verkstad AS, ett bolag som designar och tillverkar unika föremål i Tenn och Aluminium, är tydlig med målet för sitt företag (och passar på att slänga in en liten annons

Jag vill utveckla både metod och mål för framtiden och jag vill hitta en större verkstad på Västerslätt! Hör av er om ni har något tips! 

Lisa Bjurdamm, sömmerska och klädedesigner som driver egna bolaget Solsmula säger så här på frågan om vad hon ser mest fram emot under Creatives: 

Att få stöd av en coach för att ta kliv framåt. På vägen ser jag också fram emot att möta andra kreatörer och hitta lite mera mod. 

Creatives 2024 

Creatives pågår under ett års tid med möjlighet till behovsprövad förlängning. Sammanlagt är det 13 workshops inom områden som till exempel affärsmodeller och omvärldsanalys, varumärke, kommunikationsstrategier, prissättning och paketering. Därutöver erbjuds tid med branschexperter och affärscoacher för att driva företagens utveckling framåt.   

Programmet riktar sig till entreprenörer som har en utvecklingsbar produkt, prövad mot en tilltänkt målgrupp och marknad – inom de kulturella och kreativa branscherna. Som deltagare är man en del av eXpressions community och miljö som innefattar kontorsplatser, två makerspaces och möjlighet till nätverkande. 

Foto: Jonas Eltes 

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev