fbpx

Darias illustrationer gör vetenskap förståeligt

Darias illustrationer gör vetenskap förståeligt

Daria 33 år driver företaget DC SciArt som hjälper forskare att förklara sin vetenskap med hjälp av illustrationer. Hennes bakgrund som doktorand inom växtfysiologi på Umeå universitet gav henne värdefull kunskap och förståelse för forskningsvärlden vilket hjälper henne med den ofta komplexa vetenskapen hon illustrerar.

Vanligtvis kommer forskarna med ett specifikt illustrationsbehov till just deras forskning, men hon har även märkt att det finns intresse för generella illustrationer av växter. Därför har hon i dagarna lanserat en webbshop som möjliggör att köpa denna typ av illustrationer.

Varför startade du webbshoppen?
– Den största anledningen var att nå forskare som har begränsad tillgång till finansiering eller ingen finansiering alls, ex. doktorander och studenter, som inte har råd med specialbeställda illustrationer. 
Jag vill att webbshoppen ska vara en plattform med små och prisvärda illustrationer som dessa forskare kan använda till affischer, presentationer, applikationer och pimpa upp sitt arbete. På sikt vill jag växa webbshoppen med fler växter utifrån människors önskemål.

Dessutom hoppas jag att webbshoppen hjälper till att människor lär känna mig och mitt arbete och inser värdet av att ha fantastiska illustrationer.


Faktaruta med Daria Chrobok

Ålder:
33 år ung

Bor:
Umeå

Familj:
Min familj är utspridd över Polen, Tyskland och Sverige. Själv bor jag i Sverige med min galna hund Buffy.

Favoritväxt:
Haha! Det var en svår fråga. Jag skulle säga…

  • … gräs eftersom jag älskar att gå barfota på gräs samt lukten av nyklippt gräs.
  • … kaktusar och suckulenter hemma eftersom jag är en fruktansvärt dålig på att vattna.
  • … träd eftersom jag älskar att spendera tid i skogen
  • … ormbunkar på grund av deras symmetri och fantastiska utseende
  • … lavendel på grund av dess lukt och de barndomsminnen de väcker för mig
  • … frukt och grönsaker för att jag älskar att äta dem…

Den gemensamma nämnaren för alla växter ovan är att många är gröna och det är min absoluta favoritfärg i världen!

Drömuppdrag:
Det här är också en svårbesvarad fråga eftersom jag känner att jag hittat mitt drömjobb, vilket innebär att alla kunder på ett sätt och vis är en del av mitt drömjobb. Men om jag måste säga något specifikt så drömmer jag om att någon gång få illustrera en bok som får fler barn att bli intresserade av vetenskap.

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
Nyheter

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.