fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

De går från idé till färdig produkt under Summer eXpression

De går från idé till färdig produkt under Summer eXpression

Nu står det klart vilka 10 studenter som antagits till årets omgång av Summer eXpression 2022. Programmet riktar sig till design- och arkitektstudenter och pågår i nära samarbete med experter och lokala tillverkare. Summer eXpression är ett intensivprogram som pågår i 7 veckor under sommaren och avslutas med vernissage och produktlansering på Designtorget under hösten.  

För att bli antagen till programmet krävs en kreativ förmåga, ett öga för detaljer och att studenten påvisar ett driv och vilja att utveckla sitt entreprenörskap. En gestaltningsuppgift lämnas in anonymt, granskas av kunniga handledare som bedömer den kreativa höjden.  
 
En av handledarna för programmet är Margot Barolo, produktdesigner och programansvarig för Form vid Beckmans designhögskola i Stockholm. 

Under Summer eXpression får man kunskaper och erfarenheter som man sällan kan läsa sig till. Genom att varva entreprenörskap och produktion i ett riktigt case, förenas teori med praktiska kunskaper. Det stärker deras yrkesroll som formgivare att förstå hur produktionsprocessen fungerar i alla led, hur materialen och tekniken liksom kommunikation och relationer är avgörande för ett lyckat resultat, säger Margot Barolo och fortsätter: 
 

Oavsett om de väljer att starta företag eller egen produktion kommer de ta med sig insikter som de har glädje av och som kommer vara till hjälp för dem för en lång tid framåt. 

 
En del i programmet är att bygga nätverk och att lära känna de lokala tillverkarna som finns runtomkring i Västerbotten. Varje deltagare får även chansen att fritt utforska olika material och utifrån skisser och nära dialog med tillverkare och designexperter, kommer de att prototypa fram sin produkt. 
 

Emelie Aktanius som läser vid Arkitekthögskolan här i Umeå, är en av årets deltagare.  

Summer eXpression är något jag beundrat från håll i fyra år, och nu sökte jag äntligen. Jag är superpeppad och det ska bli så fantastiskt roligt att få utvecklas med hjälp av så många kompetenta och drivna människor under detta väl genomtänkta program, säger Emelie Aktanius

De har antagits till programmet: 

Ellinor Werner, UID 
Sonja Lindgren, UMA 
William Lantz, UID 
Emelie Aktanius, UMA 
Måns Martinsson, UID 
Linnea Lindman, UMA 
Martina Karlsson, UMA 
Isabelle Wikman, UMA 
Jonas Eltes, UMA 
Sofia Andrew, UMA 
 

Programmet startar 7 juni och vernissagen planeras torsdag 23 augusti.  

Kontakt  

Fanny Lindén   
fanny.linden@expressionumeå.se 

Formgivare ställer ut på efterlängtad mässa

Daria Chrobok och hennes hund Buffy
Long read

LinkedIn blev illustratörens nya plattform för samarbeten

Nyheter

Över 800 000 kr till entreprenörer i inkubatorn

Nyheter

Årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna korad

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.