fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

De kan bli årets kulturella och kreativa företag 2024

De kan bli årets kulturella och kreativa företag 2024

Under Umeågalans finalistsläpp på P5 tillkänna gavs alla finalister inom de elva priskategorierna. För kategorin ”Årets kulturella och kreativa företag” står det nu klart att Lampray, World of Board Games och Mat och Event har chansen att bli vinnare. Nu ser vi fram emot galan den 21 mars!

Vi är stolta att kunna uppmärksamma några av de mest drivna och begåvade entreprenörerna inom de kulturella och kreativa branscherna i vår region. I vanlig ordning vill vi ju lyfta alla nominerade men vi i juryn har varit överens och är nöjda med utfallet, säger Barbro Renkel, VD på eXpression Umeå och ordförande i juryn.

Här följer juryns motiveringar för de tre finalisterna:

Lampray

Med en verkshöjd som sticker ut har Lampray förmågan att berätta om vår del av Sverige på ett inkluderande och kreativt sätt. Dokumentären EPA och den virala succén Kung Fury är två exempel som bevisar hur de genom innovativa arbetssätt och en stor portion skaparkraft lyfter sig själva som en lysande stjärna på den svenska filmhimlen.

World of Board Games

World of Board Games förenar både generationer och kulturer i Umeå genom att erbjuda en kreativ hub för alla former av brädspel och pussel. De har lyckats bygga något hållbart från grunden och är förebilder när det kommer till att kombinera en fysisk butik med e-handel. Det är omöjligt att inte värmas av den passion som omger företaget.

For Foodies / Mat och Event

Med starkt driv och passion skapar Mat och Event gastronomiska arrangemang som bidrar till att sätta Umeå på matkartan. De har lyckats med konststycket att vara relevanta för alltifrån enkla matälskare till professionella matkonnässörer, inte minst genom Umeå Smakfestival och Smakpromenader – alltid med hållbarhet i fokus.

  • eXpression är även medarrangör till priset ”Årets innovativa företag”. Finalisterna för det priset är: Enduce AB, Aeterna Labs och Elastisys.

Se alla finalister på Umeågalans hemsida.

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev