fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

De vinner Golden Seed Award 2023

De vinner Golden Seed Award 2023

Solar Literacy och Liv är årets vinnare av The Golden Seed Award. Priset uppmärksammar examensstudenter vid Designhögskolan i Umeå som utmärker sig genom att arbeta med social, ekonomisk och särskilt ekologisk hållbarhet. The Golden Seed Award delas ut av UID Climate group vid Designhögskolan i Umeå.

Här är årets vinnare!

Solar Literacy av Anna Puchalska, MFA Interaction Design.

Internet växer snabbt i komplexitet och har en ökande negativ miljö- och samhällspåverkan. Medan uppvärmning och belysning är konkreta exempel på energiförbrukning, uppfattas inte internetanvändning på samma sätt. Glow OS är ett operativsystem som gör det möjligt för individer och samhällen att anpassa online-aktiviteter med intermittent solenergi för att påskynda övergången till ett internet fritt från fossilbränslen.

Liv av Jovan Vulic, MFA Advanced Product Design

Liv är en arbets-/arbetsförberedande träningslösning avsedd att lära ut både barnmorskor och personer utan medicinsk kunskap inom flyktingläger. Konceptet avslöjar vad som händer inuti födelsekanalen under träningen för att ge användaren en bättre förståelse för vad som krävs för att genomföra en framgångsrik förlossning.

The Golden Seed Award är ett prestigefyllt pris som delas ut av UID Climate group för att uppmärksamma och belöna examensstudenter vid Designhögskolan i Umeå för deras enastående arbete inom hållbar design. Det är en möjlighet att hylla och främja de framtida talangerna inom hållbar design samt skapa medvetenhet om vikten av att integrera hållbarhet i alla designområden. Genom detta initiativ strävar man efter att inspirera och utbilda framtida designers för att skapa positiva förändringar och bidra till en mer hållbar framtid.

eXpression Umeå är en peppad sponsor av The Golden Seed Award.

In och följ UID Climate Group på insta!

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev