fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Designers med inkubatorkoppling vinner fint textilpris

Designers med inkubatorkoppling vinner fint textilpris

I går stod det klart att design- och hållbarhetsföretaget Beskow von Post vinner Design S – Swedish Design Awards inom kategorin textil. De prisas för upcyklingsprojektet ”From waste to wonder” där de återvunnit arbetskläder för företaget Elis. Beskow von Post har tidigare varit en del av det nationella affärsutvecklingsprogrammet NEST där eXpression är stolta medarrangörer.

2022 tog Beskow von Post emot fem ton avlagda arbetskläder från textiltjänsteföretaget Elis. De kasserade byxorna blev nya återanvända jackor som säljarna på företaget kunde använda – en unisex skjortjacka, praktisk och tidlös. Jackan är en naturlig ingång för försäljarna att prata om företagets hållbarhetsarbete. Varje jacka är tillverkad av cirka fem par arbetsbyxor som annars skulle ha kasserats.

I går prisades företaget för sitt arbete under Design S – Swedish Design Awards. Där de kammade hem priset i kategorin textil.

Beskow von Post är design och hållbarhet i ett. Bolagets grundare, Susanne Beskow och Caroline von Post, är seniora experter inom hållbarhet, cirkulär ekonomi och upcycling design. Genom tidigare bolag har de erfarenhet av innovation och upcycling av såväl industritextilier som konsumenttextilier.

Företaget har varit en del av det nationella affärsutvecklingsprogrammet NEST, där eXpression är medarrangör.

OM DESIGN S

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen drivs av Svensk Form och riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i bred bemärkelse.

Tävlingen tjänar många syften: dels som en konkret utgångspunkt för diskussioner om design, hållbarhet och innovation, men också som en inspiration för näringsliv och offentliga beslutsfattare att använda design för att öka tillväxt, konkurrenskraft och välfärd.

Läs mer på Design S hemsida.

Kolla även in NESTs hemsida.

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev