fbpx

En annorlunda Black Week med Eljest

En annorlunda Black Week med Eljest

I vanlig ordning går kaféet och hantverksbutiken Eljest mot strömmen och erbjuder en exklusiv svartkaffeprovning under Black Week. Kampanjen är lika mycket ett ställningstagande för hållbar konsumtion som ett naturligt inslag i verksamheten – att gilla annorlunda, utmana rådande normer och värna om den norrländska prägeln.

Vi tänkte att det kunde vara en kul grej att göra något norrländskt av Black Week som inte behövde handla om masskonsumtion av onödiga saker. Konsumtion i sig är inte något negativt, däremot behöver vi som verkar inom handeln och besöksnäring skapa förutsättningar så att våra kunder kan göra hållbara val. Vi står för det lokalproducerade och vill hellre erbjuda en riktigt fin och noga utvald produkt än att främja en slitochsläng-mentalitet, säger Johan Hallberg på Eljest.

Under torsdag och fredag kommer Eljest erbjuda besökarna en minikaffeprovning på svart kaffe gjort med olika bryggmetoder på samma rostning och bönor – givetvis från ett lokalt kafferosteri.

Eljest utvecklar det populära samarbetet med Café familjen under Black Week. Fr v Johan Hallberg, Eljest, och Ola Söderlund, Café familjen. FOTO: Philip Avesand/Visit Umeå

Vi gör just nu ett samarbete med Café familjen. Det har visat sig vara populärt och därför känns det spännande att utveckla konceptet vidare. Det är roligt att låta våra besökare testa och uppleva nya saker. Det ligger i vår natur att försöka vara en ögonöppnare och bredda perspektiven. Det är något vi försöker bygga vår verksamhet kring, fortsätter Johan

Sedan Ida Hillebjörk i våras lämnade över Eljest till Johan Hallberg och Maria Forsgren har verksamheten flyttat till Ön med ambitionen att utvecklas till ett hållbart besöksmål med trädgårdskafé, butik, webbshop och konferensmöjligheter. Hållbarhet är en röd tråd genom allt Eljest gör, vilket framgår tydligt, inte minst i valet av material i de egna produkterna, vilka de söker samarbeten med och i deras menyer.

Vi strävar efter att tillföra något och göra gott för den plats vi valt att leva på. Vi värnar om vårt kulturarv samtidigt som vi strävar efter att vara öppna för nya intryck, inkluderande och ge inspiration och framtidstro. Det handlar om att våga leva ut sina drömmar, gå sin egen väg och göra det man verkligen tror på. Det är det Norrland vi vill vara med och skapa, som vi älskar och är stolta över, säger Johan Hallberg.

Givetvis är Eljest noga med att skapa en coronasäker miljö som följer de senaste riktlinjerna. Dessutom erbjuder butiken specialservice i form av leverans utomhus och möjlighet att boka butiken för sig själv.

Läs mer på Eljest hemsida.

Innovationskraft i spåren av coronapandemin

Nyheter

Från glitterljuvt till åska i Nathalies nya singel

De tar plats i eXpression Future Retail Lab hösten 2021

Nyheter

Hållbar design stärker den kreativa sektorn i norr

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.