fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Event verkar för en mer inkluderande spelindustri

Event verkar för en mer inkluderande spelindustri

Ikväll bjuder Arctic Game in kvinnor (cis och trans), icke-binära och queer till Female Meetup. Eventet ska stärka nätverkande och bidra till mer mångfald och inkludering i spelutvecklingsbranschen.

Otroligt kul att vi kunde ordna det här i Umeå. Att spelbranschen blivit mer inkluderande är helt sant, men det är fortfarande en mansdominerad industri där det finns mycket arbete kvar att göra och fler röster måste få höras, säger Stefan Eriksson, Community Manager för det lokala communityt Game Hub Umeå som driftas av eXpression.

Under Female Meetup blir det mingel och panelsamtal med Linn-Marie Edlund, Women in games ambassador/Amplifier Game invest, Fia Tjernberg, Wayfinder Games, Theres Hiltunen, Turborilla, Jenny Österlund, Game Boost och Frida Eriksson, Paradox Arctic.

eXpression Umeå är medarrangör till arrangemanget som sker i samband med konferensen European Creative Industries Summit (ECIS23). Satsningen är en del av spelklustret Arctic Games arbete för ökad mångfald och inkludering inom spelindustrin i norr. Även Umeå kommun står bakom initiativet.

Läs mer om Female Meetup här.

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev