fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

eXpression satsar på spelbranschen genom nyrekrytering

eXpression satsar på spelbranschen genom nyrekrytering

Stefan Eriksson är nätverket Game Hub Umeås nya community manager och tillika eXpression senaste rekrytering. I nära samarbete med Umeå kommun ska han bidra till att stötta den etablerade spelindustrin i norra Sverige och skapa ännu bättre förutsättningar för startups och indieutvecklare.

Spelutvecklingsbranschen är på frammarsch. Nya spel och studios uppstår hela tiden och flera av de etablerade företagen växer så det knakar. Och ja, vi pratar om norra Sverige.

I samarbete med Umeå kommun satsar nu eXpression Umeå på ökat stöd för den växande industrin i norr, där Stefan Eriksson har en central roll.

Det känns otroligt kul att till slut ha landat mitt i spelbranschen, något som trots allt var en barndomsdröm för mig. Kreativa miljöer är det bästa jag vet och eXpression är fyllt av kreativa människor som jag kan inspireras av. Det jag hoppas på mest av allt är att bidra till att Umeå verkligen ska kunna förknippas med spelutveckling ännu mer. Universitet, björkar och spel! säger Stefan.

Den nya rollen innebär både projektledning runt gräsrotsnätverket Game Hub Umeå och att stötta den etablerade spelindustrin i Umeå.

Stefan Eriksson står redo att axla sin nya roll hos eXpression Umeå när inkubatorn satsar på spelutvecklingsbranschen. Foto: Johan Öhrlund

Satsningen är ett nära samarbete med Umeå kommun som nyligen tagit beslut om fortsatt stöd riktat mot den växande branschen och det regionala spelklustret Arctic Game.

Jag kommer stötta Game Hub Umeå, som är ett community för Umeås spelskapare. I det ingår att styra ihop aktiviteter och insatser för att inspirera, kunskapshöja och bidra till att nya kontakter skapas. I samarbetet med Umeå Kommun näringsliv ingår även att skapa bättre strategiska förutsättningar för Umeå som spelstad. Ett av målen är mer utbildningar, berättar Stefan.

Regional samverkan central för att lyckas

Stefan belyser hur stark spelbransch är i norra Sverige och lyfter fram den utbredda indiescenen och vikten av att samarbeta med andra.

Jag ser en enorm potential som står outnyttjad, kanske speciellt här i Umeå. Min förhoppning är att samarbete mellan städerna inom Arctic Game-klustret ger utrymme och möjlighet för fler utvecklare att satsa på sina idéer.

Omslagsfoto: Johan Öhrlund


Faktaruta: 

Namn: Stefan Eriksson 
Kommer från: Umeå, Carlshem 
Bor: På Lilljansberget 
Spelar helst: Stardew Valley 
Oväntat intresse: Att baka, gärna paj! 
Mest stolt över: Att jag vågade mig tillbaka till skolbänken från jobblivet 
Bästa Eurodisco-låten: Sash! ft. Tina Cousins – Mysterious Times

Nyheter

Nu öppnar vi för nya ansökningar

Nyheter

Välkänd äventyrare och fotograf till Join eXpression 

Nyheter

Se produkterna från sommarprogrammet

Nyheter

Join eXpression! En kväll av inspiration, nätverkande och entreprenörskap 

signa upp för vårt nyhetsbrev