fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

eXpression Umeå rekryterar designspecialist

eXpression Umeå rekryterar designspecialist

Företagsinkubatorn eXpression Umeå förstärker sin kompetens inom designmetodik, produktutveckling och tjänstedesign genom att rekrytera Fanny Lindén som ny affärscoach. Fanny är alumn från Designhögskolan i Umeå och har flera års erfarenhet av byråarbete och att driva eget inom bland annat konsultation, produktutveckling och designpedagogik.

Vi ser ett behov av att stärka upp vår kompetens inom designområdet och i synnerhet sådant som rör produkt- och prototyputveckling. Fannys breda erfarenhet och kompetens kommer berika entreprenörerna i vår programverksamhet och hjälpa oss att ytterligare spetsa till det vi erbjuder, säger Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå.

Fanny Lindén är utbildad industridesigner vid Designhögskolan i Umeå och har den senaste tiden bland annat drivit en egen konsultverksamhet och utvecklat livsstilsprodukter – som säljs via återförsäljare. Slow living, naturnära och eftertanke är något som ofta återkommer i det Fanny gör – om det så är att utforma produkter eller skapa nya processer genom användardriven tjänsteutveckling.

Det känns verkligen inspirerande, roligt och utvecklande att vara del av ett så kompetent gäng. Jag hoppas kunna bidra med funktionellt tänk, bland annat genom den erfarenhet jag har från produkt- och tjänsteutveckling, och inspirera till fler innovativa lösningar, säger Fanny Lindén.

Fanny kommer främst arbeta med affärsidéer och innovationer i tidiga skeden och stötta programdeltagare i prototyplabben. Bland annat genom startup-programmet eXpress, intensivprogrammet Summer eXpression och Designlabbet, ett nytt program som syftar till att öka kunskapen om hållbara designprinciper och hur vi kan använda kraften i vårt kulturarv för nya koncept, produkter eller tjänster.

Omslagsfotograf: Matilda Audas Björkholm

För mer information:

Barbro Renkel
barbro.renkel@expressionumea.se
070-555 97 23

Fanny Lindén
fanny.linden@expressionumea.se
076-836 66 51

Jesper Karlsson, RecoMended

Bolagen som bidrar till hållbar textilindustri

Summer eXpression 2022 deltagare

De går från idé till färdig produkt under Summer eXpression

Nyheter

Acceleratorprogrammet eXpression Future Retail Lab analyseras

Nyheter

Se sändningen: Investerare som går mot strömmen

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.