fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Formgivare ställer ut på efterlängtad mässa

Formgivare ställer ut på efterlängtad mässa

Efter ett ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin är det äntligen dags för Formex igen, en av Nordens största mässor för inredningsdesign. Sex formgivare som alla gått något av eXpressions designprogram kommer ställa ut och möta potentiella kunder den 23-26 augusti på Stockholmsmässan.

När många börjar slå av på takten inför sommarens semester har sex kreativa företag precis börjat planeringen inför höstens inredningsmässa Formex. Flera av företagen har haft siktet inställt på mässan under lång tid men varit tvungna att ställa in sina planer då mässorna inte blivit av under pandemin, men den 23-26 augusti är det äntligen dags.

Ja äntligen. Redan hösten 2020 var det planerat att jag skulle ställa ut på Formex så jag har väntat länge och ser så mycket fram emot det här, säger Victoria Säker, en av formgivarna som kommer ställa ut sina produkter.

”I AM” formgiven av Victoria Säker
”7:00 AM” formgiven av Victoria Säker

Till mässan kommer både nationella och internationella inköpare, agenter, grossister, producenter och media från hela inredningsbranschen vilket innebär en stor möjlighet att få synas, göra affärer och skapa nya kontakter.

Jag siktar på att hitta ett par återförsäljare, men också knyta kontakter med inredare för framtida projekt. Min förhoppning är att mitt formspråk är intressant för uppdrag där lite större och unika väggdekorationer behövs, berättar Anna Gidlöf som driver företaget Storspov Design.

Krans formgiven av Anna Gidlöf, Storspov Design

Alla sex företag ställer ut egen design som dessutom tillverkas i Västerbotten och Västernorrland. Lokal produktion är något eXpression Umeå värnar om och inspirerar formgivare att använda sig av.

Svensktillverkad design är viktig utifrån flera aspekter. Förutom att förädla produkter lokalt och bidra till färre transporter. Vill vi uppmärksamma duktiga tillverkare och talangfulla formgivare från Västerbotten och Västernorrland, säger Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå. 

Tisdag den 23 augusti öppnar mässan för besökare och då hittar man företagen Ängsfälla, Bosse och Ester, Victoria Säker och Storspov Design i eXpression Umeås monter. Dinie Design och Design andra bullar ställer ut i egna montrar. Alla tre montrar hittar man i området för Design Talents, ett område på mässan där man samlat utvalda designtalanger. Mässan håller öppet fram till fredag den 26 augusti.

Hylla ”Väskvhila” av Emelie Lundmark, Dinie Design
Tapet ”Molnbär” av Linnéa Öberg, Design andra bullar
Väska ”Caroline” av Ulrika Edholm, Bosse och Ester
”Ängsfälla Original” Karin och Elin Holmberg, Ängsfälla

VAD: Utställning på Formex, en av Nordens största mässor för inredningsdesign 
NÄR: 23-26 augusti
VAR: Stockholmsmässan

Företagen som ställer ut:

Text: Maria Persson

Nyheter

Nu öppnar vi för nya ansökningar

Nyheter

Välkänd äventyrare och fotograf till Join eXpression 

Nyheter

Se produkterna från sommarprogrammet

Nyheter

Join eXpression! En kväll av inspiration, nätverkande och entreprenörskap 

signa upp för vårt nyhetsbrev