fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Formgivare utvalda i Design Talents till Formex

Formgivare utvalda i Design Talents till Formex

Under dagarna 17 – 20 januari öppnas dörrarna till Formex i Stockholm – Nordens största mötesplats för inredningsdesign. Från Umeå åker fyra utvalda formgivare ner för att delta i Design Talents och samtidigt ställa ut sina produkter under mässan. Design Talents är en del av Formex och en plattform för nya formgivare att visa upp sina produkter och knyta nya kontakter med inköpare och producenter. De som antagits har chans att ta hem priset Best in Show. 

Det ska bli väldigt kul att få visa upp våra produkter som vi tagit fram tillsammans med lokala producenter här uppe i Västerbotten. Det är ärofyllt att vara en av de otroliga produkterna som utvecklats och producerats under tiden på eXpression, säger Jonas Eltes som designat en vinöppnare med namnet ø19. Det känns bra att vi kommer till mässan med produkter som har ett genomgående hållbarhetsperspektiv och återbrukstänk. 

Det känns jätteroligt och framförallt väldigt spännande. Det är ett superbra tillfälle att nå ut till media och förhoppningsvis nya återförsäljare, säger Martina Karlsson som driver företaget MARK 

De fyra kreatörer som är antagna till Design Talents: 

Emelie Aktanius, ELAK Ett litet arkitektkontor, www.elakab.com 
Jonas Eltes, ø19, https://jonaselt.es
Linnea Lundmark, @bara_blomhallare 
Martina Karlsson, MARK, www.studiomark.se 

  Om Design Talents 

  Design Talents är en del av Formex och en fantastisk plattform för nya talanger. Varje år får Formex in en mängd spännande ansökningar, och av dessa väljs 25 designers ut till att visa upp och sälja sina innovativa designlösningar och produkter till inköpare, samarbetspartners, producenter och media. 

  Juryn utser en vinnare till priset Best In Show – ett designpris för den formgivaren som utmärker sig lite extra. Vid urvalet tittar Formex designexperter på produkterna utifrån nyhetsvärde gällande idé och form. Vinnaren presenteras för pressen på Formex scen, och i priset ingår en monterplats värd 15 000 kr till nästkommande mässa och redaktionellt innehåll på formex.se och i sociala medier. 

  Nyheter

  Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

  Tio nya kreatörer i vårens startup-program

  Nyheter

  eXpression välkomnar ny nationell strategi

  Nyheter

  Häng med på Young Startup Day 2024

  signa upp för vårt nyhetsbrev