Grattis till nomineringen Jessica

Grattis till nomineringen Jessica

GRATTIS TILL NOMINERINGen JESSICA!

I Umeå finns det många entreprenörer som är verksamma inom de kreativa näringarna och Jessica Eriksson, som är nominerad till Årets unga företagare av Uminova eXpression, tror själv att samarbeten med andra är en del av framgången. 

Varför tror du att du har blivit nominerad till Årets unga företagare vid årets Umeågala?

-Tack, jag tror att det är min glädje för att skapa saker och att jag involverar andra människor i det jag skapar.

Vad tror du nomineringen/vinsten kan innebära för din verksamhet närmsta tiden och på längre sikt?

-Jag hoppas att det belyser mitt skapande och att fler ska upptäcka mig. Förhoppningsvis kan det leda till framtida jobb och tillfällen där jag får använda min kreativa kraft.

Hur har Umeå som stad och samarbetet med andra kreativa företag här från Umeå påverkat dig och din verksamhet?

‑ Å jag älskar samarbeten! Det betyder först och främst utveckling. Jag lär mig massor av att få jobba med andra människor. Jag älskar när två olika krafter möts, den glöden som uppstår är så härlig, det är en stor inspiration och trigger.

Berätta, har du något spännande på gång framöver?

-Jag jobbar för fullt med ett eget projekt som heter Byråhundar. Där arbetar jag tillsammans med en tjej som heter Jenny Theolin. Hon fotar av byråhundar runt om i Sverige och jag målar av dem. Det ska resultera i en gemensam utställning till våren. Sen ligger det massor av spännande saker som väntar på att sättas igång men de kan jag inte berätta om nu, det får jag återkomma till.

Priset Årets unga företagare delas ut av Umeågalans arrangörsgrupp vid Umeågalan 9 november och de nominerande organisationerna är Uminova Innovation och Uminova eXpression samt BIC Factory. Priset går till en ung entreprenör som har innovationshöjd, känsla för marknaden och skapar kundnytta. 

Vi på eXpression önskar lycka till!

Nyheter

IKEA köper dina möbler för miljön

fotograf:Zanna Metzer
Nyheter

Kreativitet bland Umeås handlare

Nyheter

Kaaos Kaamos får 1,2 miljoner till ny föreställning

Nyheter

Barbro Renkel tillförordnas som ny vd

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.