fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Innovativt samarbete för Norrlands framtida kultur

Innovativt samarbete för Norrlands framtida kultur

Under fredagen den 23 februari samlades ett helt gäng aktörer och organisationer som alla verkar för att främja företag inom de kulturella och kreativa branscherna och att bidra till mer hållbara städer och samhällen. Syftet med träffen var att fördjupa förståelsen för varandras verksamheter och även utforska nya möjligheter för innovation inom gestaltade livsmiljöer i Norrland. 

På plats i Skellefteå var eXpression Umeå, RISE, Arctic Design Center, Coompanion Västerbotten, Skellefteå Science City, GoBusiness, och Skellefteå kommun. Med fokus på arkitektur, design och formgivning diskuterades hur man kan bygga upp samhällen som inte bara är fysiskt hållbara utan även socialt hållbara. Deltagarna, däribland Fanny Lindén, Frida Wimelius och Barbro Renkel från eXpression, delade med sig av sina insikter och visioner om hur kulturella och kreativa branscher kan spela en central roll i utvecklingen av attraktiva och levnadsglada platser i norra Sverige. 

Det var en inspirerande och givande dag där vi lyfte frågan om hur vi skapar ett tryggt, inkluderande, hållbart och attraktivt samhälle där kulturella och kreativa branscher så klart är en given del. Den här träffen blev startskottet för ett fortsatt fint samarbete och som förhoppningsvis ger synergier i Norrland, säger Frida Wimelius

Den här träffen markerar en viktig milstolpe i arbetet med att stärka de kulturkreativa näringarna i Norrland. Genom att sätta ljuset på betydelsen av kreativa branscher för regional utveckling, understryker träffen vikten av samarbete och innovation för att forma framtidens hållbara samhällen. Med stöd från innovationsstödssystem och en stark vilja att främja kulturell mångfald och kreativitet, är Norrland på god väg att bli en ännu mer attraktiv och hållbar region att leva och verka i. 

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev