fbpx

M EN PLACE HJÄLPER FÖRETAG I BESÖKSNÄRINGEN ATT HITTA RÄTT RECEPT FÖR LÖNSAMHET

M EN PLACE HJÄLPER FÖRETAG I BESÖKSNÄRINGEN ATT HITTA RÄTT RECEPT FÖR LÖNSAMHET

Mise en Place är en fransk köksterm som betyder ”allt på plats” och beskriver de förberedelser som görs för att restaurangens service ska flyta smidigt. Som konsult inom besöksnäringen hjälper M en Place företag att få ”allt på plats” även när det gäller koncept och affärsutveckling. Kreatören och grundaren Cecilia Sandström utgår ifrån ett driftsperspektiv för att skapa förutsättningar för effektiva och lönsamma verksamheter med unika koncept.

Jag vill hjälpa företag inom besöksnäringen att skapa intressanta koncept som håller över tid och skapa bästa möjliga förutsättningar för lönsamhet, både för verksamheten och för fastighetsägaren. Strävan är att välja projekt med hållbarhet som tydlig inriktning, både byggnadstekniskt men också utifrån koncept och service, säger Cecilia Sandström, grundare av M en Place.

M en place AB erbjuder strategisk affärsutveckling med särskilt fokus på besöksnäringen och kan bidra med analys av trender, marknad, potentiellt kundklientel och lokaler för att säkerställa rätt vägval vid utveckling av nya koncept. Med utgångspunkt i driftsperspektivet har M en Place
även förmåga att bidra till verksamhetsutveckling både på intäktssidan och på kostnadssidan
i resultaträkningen.

M en Place jobbar med utveckling inom hela affären, från idé till drift, och vet vad som krävs för att skapa en produkt som kan generera bra avkastning över tid. Konsultverksamheten erbjuder stöd för både nya etableringar och befintliga verksamheter som behöver se över lönsamheten eller söker
en nystart.

Företaget har bara varit igång under en kort tid men har redan ett flertal intressanta uppdrag. Just nu hjälper M en Place bland annat Granö Beckasin med att expandera och utveckla befintlig verksamhet. Det nystartade företaget har även uppdrag för fastighetsägare i Umeå som önskar utveckla ny verksamhet för att lyfta lokaler som idag står tomma. M en Place har ytterligare två potentiella projekt på gång, men tyvärr är det för tidigt att avslöja några detaljer. Håll koll på hemsidan för mer information.

Förr jobbade fastighetsägare mer med utveckling av en enskild fastighet eller byggnad. Idag handlar det snarare om utveckling av en hel stadsdel, som en del av kommunens samhällsutveckling. Ur det perspektivet är det viktigt att jobbar konceptuellt redan från start, för att säkerställa att produkten passar in i och förstärker platsens helhet. M en Place kan bidra med just det strategiska perspektivet genom att komma in tidigt i etableringsprocessen, säger Cecilia Sandström.

 

Cecilias tips till dig som har en affärsidé 

1. Är det något du brinner för och tror på, våga satsa.

2. Kolla vilka stöd du kan få, passar någon inkubator?

3. Tala med en kompis som driver företag idag, be om tips och råd.

4. Räkna inte timmar. 

Mitt syfte är att skapa bästa möjliga förutsättning för min kund att lyckas, det gör jag med hjärtat och då anser jag att jag har bra förutsättning att lyckas själv. Man lever bara en gång och har man en idé man tror på finns det väl egentligen inget val.

 

Kontakt
Cecilia Sandström
cecilia@menplace.se

 

Nyheter

Så håller entreprenörerna liv i affärsglöden

Nyheter

Se panelsamtalet affärsglöd i coronapandemin igen

Long read

Ingmar Inredning formar nya affärsmodeller under pandemin

Nyheter

Ansökan öppen för Future Retail Lab

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.