fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Marlene Johansson vd för nybildade innovationsbolaget

Marlene Johansson vd för nybildade innovationsbolaget

Den 15 augusti tillträder Marlene Johansson som vd för kommunens och näringslivets nybildade innovationsbolag. Marlene kommer närmast från forskningsinstitutet RISE där hon drivit många forsknings- och innovationsprojekt. Nu blir hon vd för Örnsköldsviks kanske viktigaste plattform för oväntade möten och nya idéer.

Tidigare i år beslutade kommunfullmäktige att starta Innovation Örnsköldsvik AB. Syftet är att stärka näringslivet och profilera Örnsköldsvik som en plats där goda idéer möts över företag och branschområden. Efter sommaren finns bolagets vd Marlene Johansson på plats.

– Marlene har en lång erfarenhet av att jobba med innovation och nytänkande. Hon har också ett driv i de här frågorna som inte lämnar någon oberörd. Hon bygger relationer och är en bevisat duktig teambyggare som ser till att andra växer i hennes närhet. Marlene är därför helt rätt person för det här uppdraget, säger Johanna Forsberg som är ordförande i innovationsbolaget.

Marlene Johansson arbetar idag på forskningsinstitutet RISE i Umeå. Hon har dessutom mer än 20 års erfarenhet som forskare och lektor vid Umeå Universitet och var 2017-2021 vd för företagsinkubatorn eXpression Umeå.

– Jag tycker verkligen att Örnsköldsvik är både nytänkande och framsynt som tagit det här initiativet. Science parks och hubbar för att främja innovation finns i många städer, men Örnsköldsvik gör något helt nytt som samlar industrin, kulturen, tjänsteföretagen och besöksnäringen runt samma bord. Det här blir en plattform för att få Örnsköldsvik att växa på ett hållbart sätt och jag ser verkligen fram emot att få komma igång, säger Marlene Johansson.

Innovation kan vara svårt att ta på och konkretisera. Mycket handlar om att mötas i nya konstellationer och att experimentera tillsammans. Det nya bolaget ska inte leverera färdiga lösningar utan hjälpa till att lyfta och utveckla goda idéer.

– Hjulet uppfanns för evigheter sedan, men det är inte länge sedan vi fick idén att sätta hjul på våra resväskor. Det är precis den utvecklingen vi vill bli en plattform för, säger Johanna Forsberg. Många företag sitter på bra idéer som skulle nå nya höjder och fler användningsområden i ett annat företag eller inom en annan bransch. Nu ska vi göra verklighet av dem och frigöra outnyttjad potential i Örnsköldsvik.

För mer information

Johanna Forsberg, ordförande Innovation Örnsköldsvik AB
art@johannaforsberg.se, 070-640 38 03

Jan Lindstedt, vice ordförande Innovation Örnsköldsvik AB
jan.lindstedt@ornskoldsvik.se, 070-527 87 22

Fakta om Innovation Örnsköldsvik AB

Innovation Örnsköldsvik AB är samägt bolag som ska stärka Örnsköldsvik som en innovativ och kreativ plats. Bolaget ägs av Örnsköldsviks kommuns moderbolag Rodret i Örnsköldsvik (70 %) och näringslivet genom Höga Kusten Innovation ideell förening (30 %). Verksamheten fungerar som en plattform för utveckling mellan industrin, kulturen, besöksnäringen och tjänstesektorn. Resultatet blir ett stärkt näringsliv och en kommun som växer tack vare ökat entreprenörskap, nya företag och fler jobb.

Nyheter

Umeåentreprenör vinner SKAPA-pris

Nyheter

Ny affärscoach med fokus på mode och e-handel

Nyheter

Normbrytande modedesigner satsar internationellt

Nyheter

Erfarenhetsutbyte i Norrbotten

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.