fbpx

Miss Princified hjälper kreatörer lyckas med crowdfunding

Miss Princified hjälper kreatörer lyckas med crowdfunding

Efter en lyckad crowdfundingkampanj fick låtskrivaren och musikern Hanna Ögren, eller Miss Princified som hon kallar sig, idén att peppa och stötta andra kreatörer att göra samma sak. Nu är hon aktuell med en rykande färsk onlinekurs som ska hjälpa musiker med crowdfunding.
– Jag vill visa på alternativa vägar att ta makten över sin karriär och dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper, säger Hanna.

I somras, mitt under den pågående pandemin genomförde Hanna Ögren en crowdfundingkampanj där hon med stödet av sina följare samlade in strax över 60 000 kronor. Det resulterade i att hon i november 2020 släppte sin första fullängdare som soloartist.

Det var en rolig upplevelse, ganska krävande men som sagt riktigt kul och en helt fantastisk känsla när kampanjen avslutades. En känsla av att vi gjorde det tillsammans, jag och mina lyssnare, säger Hanna.  

Under våren 2020 gick Hanna eXpress-programmet och efter årsskiftet gick hon vidare i sitt företagande genom att delta i inkubatornsprogrammet Creatives vid eXpression Umeå.

Den senaste tiden har hon arbetat med att utforma onlinekurser och webinarium på ämnet crowdfunding.

Jag vill peppa andra kreatörer att våga tro på sig själva och lita på att de äger. Jag vill hjälpa likasinnade att ta makten över sina kreativa karriärer helt enkelt. Det kommer ske genom coachning, föreläsningar och utbildningar och fokus kommer ligga på hur man skapar en karriär online, säger Hanna.

Ända sen Hanna var 14 år har hon varit fascinerad av artisten Prince. Namnet Miss Princified grundar sig i att hon insåg att hennes och Princes värderingar i mångt och mycket stämde överens.

Det handlar om att bryta normer, utmana etablerade strukturer, gå sin egen väg, äga sin musik, tro på sig själv och ta makten över sin karriär. Jag är så less på jante-kulturen som formar oss ända från det att vi föds, särskilt kvinnor. Man får höra: stick inte ut, ta inte plats, tror inte att du är något och så vidare. Jag vill vända på det där. Min pappa har alltid sagt till mig att jag är märkvärdig, alltså värd att märkas, att synas. Det är vi alla, menar Hanna.

Hanna Ögren

Den 14:e april anordnar Miss Princified sitt första livesända webinar: Så skapar du crowdfunding för ditt musikprojekt. Där hon delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter som hon samlat på sig under åren.

Jag ser så många frilansande musiker och kreatörer som kämpar nu. Pandemin har verkligen ställt till det för kulturskapare. Jag vill ge alla dessa en chans att få uppleva det jag upplevde i somras, att få förverkliga drömmar. Jag kommer dela med mig av mina bästa tips och trix när det kommer till crowdfundingHur du med rätt metoder kan gå raka vägen till din publik, hur stor eller liten den än är, och tillsammans ge förutsättningar för kreativt skapande, säger Hanna.

I samband med webinariet släpps även en onlinekurs som vänder sig till alla frilansande musiker och kreatörer som vill ta makten över sina egna karriärer.

Kanske har du tappat motivationen nu när allt är som det är eller så har du tröttnat på att sitta och vänta på att det där skivkontraktet ska dimpa ner i mailboxen. Kursen är ingen quick-fix men om du jobbar strategiskt och metodiskt kommer det att ge avkastning i slutändan, det kan jag garantera, avslutar Hanna Ögren.

Anmäl dig till Hannas Webinar – Så skapar du crowdfunding för ditt musikprojekt.

https://fb.me/e/SwS4orcm
Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
Nyheter

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.