fbpx

MOMOTION SKAPAR ATTRAKTIVA OCH SMARTA ANIMERADE FILMER

MOMOTION SKAPAR ATTRAKTIVA OCH SMARTA ANIMERADE FILMER

För något år sedan valde Erik Modin att satsa på frilanslivet och att bygga upp en liten animeringsstudio. Idag finns företaget MoMotion som designar och animerar filmer i 2D – inte sällan med en liten tvist. Erik är en av eXpression Umeås senaste tillskott bland entreprenörer, med sikte på att utveckla både sig själv och sin verksamhet. 

– Jag gillar verkligen entreprenörslivet, frilansandet, att man får vara i olika sammanhang och jobba i projekt. Det är just att ta till sig flera perspektiv som är så intressant. Jag behöver vara i rörelse för att utvecklas och må bra, säger Erik Modin

MoMotion producerar främst annonser och förklaringsfilmer i 2D, och ofta mixas de två ihop. Ambitionen är först och främst att kunna leva på att skapa och att samarbeta med andra. Lite längre fram är förhoppningen att bidra till folkbildning genom effektiva och välgenomtänkta animerade förklaringsfilmer, gärna med större aktörer.  

Men vi backar bandet lite.  

Under uppväxten i det lilla samhället Matfors i närheten av Sundsvall blev Erik snabbt klassens och kompisgängets clown. Erik beskriver lite motvilligt, han är ju ändå från Matfors, sig själv som rolig i en härlig kombo av att vara ambitiös och driven med en enorm kärlek till nörderi.    

– Jag älskar att lära mig nya saker och att nörda ner i olika specialområden och jag ser verkligen upp till personer som är riktigt duktiga på något smalt. Av andra har jag nog setts som föreningskillen, han som alltid är engagerad i olika aktiviteter. Och jag gav nog det intrycket för jag ville vara med överallt. Det är något återkommande med mig, att jag har ett stort behov av att få fler perspektiv och intryck som hjälper mig att utvecklas som person. Allt detta finns naturligt med mig i mitt företagande. 

Just rörelse är ett återkommande tema runt Erik Modin. Han är uppenbarligen en kille som vill framåt och på senare år, efter att funnit sin passion för animerad video under tiden som univesitetsstudent vid programmet för digital medieproduktion i Umeå, har den drivkraften cirkulerat runt att utveckla en liten animeringsstudio.  

– Det var någon gång under DMP-programmet jag slutade tänka ”vad är jag bäst på” för att i stället fokusera på vad som faktiskt var roligast, vad det var jag helst ville göra. Helt plötsligt blev valet enkelt. Det var animerad video jag ville hålla på med, säger han och fortsätter. 
Passionen och intresset drev mig till att bli bättre på själva hantverket. Helt plötsligt insåg jag att jag var rätt bra på animation, en av de bästa i klassen.   

Det var inte på något sätt självklart att valet just skulle falla på animerad video. Under gymnasiet var det teknikprogrammet som gällde men ett frö såddes under en webbdesignkurs. 

– Jag har aldrig sett mig själv som en grafisk designer, inte som en teknikkille heller egentligen, jag var ju bäst på språk, att hålla låda och att presentera framför en grupp. Men när jag fick testa de digitala verktygen var det som om något lossnade. Att illustrera eller måla för hand var aldrig min grej men i den digitala världen upplevde jag frihet och lusten att skapa växte. 

Tillbaka till idag. 

Just nu är Modin Motion både aktuell som nytillskott i eXpression Umeås inkubatorsprogram och med att producera ett gäng informationsfilmer till ett känt studieförbund – en satsning som ska utbilda ledare inom kulturområdet. Det är som vanligt mycket som är på gång.  Till exempel utvecklas i skrivande stund både den grafiska identiteten och en webbsida – som planeras att lanseras under sommaren. 

Ett är säkert. Erik har inga planer på att sluta vara i rörelse. Välkommen till eXpression Erik! 

Faktaruta

Namn: Erik Modin 
Ålder: 23 (och ett halvt) 
Familj: Mor & far, två äldre bröder, två kära svägerskor och (snart) fyra brorsbarn! 
Bor: Umeå 
Från: Matfors 
Äter helst: Vegopizza 
Blir uttråkad av: Att trampa vatten 
Senast lästa bok: Mythos av Stephen Fry 
Bästa tipset du fått: Second hand-shopping 
Otippad egenskap: Hockeydömarförmåga 
Gör om fem år: Skapar viktiga och vackra animationer med folk jag tycker om! 
Favorit GIF-just nu:  Nu och för alltid, Huzzah-gifen av Tobias Fünke från Arrested Development 

Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
Nyheter

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.