fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

MURAL arkitektur lanserar rörelsebana med Generation Pep

MURAL arkitektur lanserar rörelsebana med Generation Pep

Arkitekterna Kim Granberg och Johan Björn har tillsammans med Generation Pep tagit fram en skräddarsydd rörelsebana som både uppmuntrar elever till mer rörelse och fungerar som ett pedagogiskt hjälpmedel kring förbättrade matvanor.

Vi har skapat ett lekfullt och roligt material för barn som är lätt för pedagoger att använda i vardagen, säger Johan Björn.

MURAL Arkitekturs nya rörelsebana är en del av Generation Peps initiativ att främja bättre kostvanor hos barn i grundskolan. Satsningen relaterar till de nordiska näringsrekommendationerna som säger att alla barn bör äta minst 400-500 gram av frukt, grönt och bär per dag.

En ny och unik rörelsebana framtagen av MURAL Arkitektur för Generation Pep. Illustration: MURAL Arkitektur

Samarbetet har innefattat ett gediget förarbete där bland annat sex skolor fungerat som referenser när banan utformats. Under våren tillgängliggörs den för första gången för skolor runt om i landet.

Vi blev riktigt glada då Generation Pep hörde av sig och ville skapa ett samarbete. Våra värderingar kring rörelserikedom som kombineras med enkelhet och glädje går helt i linje med vad de vill åstadkomma, säger Johan Björn och fortsätter.

Vi ville skapa något som var tillgängligt och lättanvänt. Vi har försökt kombinera rekommendationerna om 400-500 gram frukt och grönt per dag med vårt egna koncept.

Att MURAL Arkitektur nu krokar arm med Generation Pep och lanserar den nya rörelsebanan innebär att skolor kan köpa in produkten till ett förmånligt pris.  

Vi vet att skolor inte har det så himla fett, därför känns som en bra grej att kunna erbjuda detta via Generation Pep, avslutar Johan Björn.

LÄNKAR

Nyheter

Studenternas frågor blev utställningens visuella identitet

Nyheter

Häng med under Umeå Design Week 2023

Nyheter

Workshop i sociala medier – en del av Creatives 

Nyheter

De startar festival för hållbart mode  

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.