fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

NEST 2024: Ansök nu för en grönare modeindustri

NEST 2024: Ansök nu för en grönare modeindustri

I ett stort steg mot en mer hållbar textil- och modeindustri, har NEST (New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry) öppnat ansökningarna till sitt 2024 års bootcamp. Detta nationella initiativ, startat av Borås INK, eXpression Umeå, Xplot i Lund och Sting i Stockholm, syftar till att omvandla branschen från överproduktion till on-demand, från linjär till cirkulär, och från dold till transparent. 

Nu i sin tredje upplaga, erbjuder NESTs katapultprogram unika möjligheter för entreprenörer. Programmet inkluderar ett bootcamp, affärsutvecklingslabb, nätverkande, och avslutas med en pitchfinal där vinnaren belönas med 75 000 kr i stipendium från TEKO och finansiering upp till 300 000 kr. 

Annelie Rådhall, programchef för NEST, understryker programmets fokus på innovation inom allt från nya material till minskade returer: 

Vi söker entreprenörer med innovativa affärsidéer som vill göra impact inom textil- och modeindustrin. Det kan handla om allt från att skapa nya innovativa material till att minska andelen returer. Transparens är ett område som kommer att få mycket fokus framöver genom EUs kommande lagar om digitala produktpass. Självklart är tech och AI oerhört spännande att se vad det kan skapa för lösningar för branschen, säger Annelie Rådhall, programchef för NEST. 

NEST 2024 kommer att hållas i Textile Fashion Center i Borås den 14-15 mars, med föreläsningar och demonstrationer av innovativa utvecklingar. Partnerskapet mellan startups och näringslivet är en central del av NEST, vilket framgår av Kappahls samarbete med RecoMended, vinnaren av 2022 års pitchfinal. 

Ansökan till bootcampen stänger den 18 februari 2024. Läs mer och ansök här 

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev