fbpx

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

När Umeågalan 2022 går av stapeln delas priset ”Årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna” ut för första gången. Fram till den 25 oktober kan du nominera din favorit. Priset delas ut av eXpression Umeå i samarbete med Umeås fabriks- och hantverksförening.

Det känns kul att äntligen ha ett pris på Umeågalan som direkt riktas till den kreativa sektorn. De kulturella och kreativa näringarna bidrar starkt till regionens attraktionskraft och är ledande i transformationen mot ett mer hållbart samhälle. Därför känns det speciellt viktigt att lyfta fram bolag som på olika sätt utmärkt sig i utvecklandet av nya innovativa tjänster, produkter eller affärsmodeller, säger Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå, som även leder juryarbetet.

Fram till den 25 oktober kan vem som helst nominera sin favorit till priset. Nominerar gör du via Umeågalans hemsida. En jury kommer sedan utse vinnaren som tillkännages under Umeågalan 2022.

Barbro Renkel, eXpression Umeås vd, leder juryarbetet. Foto: Bea Holmberg

Priset till årets företag inom de kulturella och kreativa näringarna (KKN) vill vi uppmärksamma företag som använder kulturskapande eller andra kreativa processer som affärsidé eller som sin råvara. Priskategorin vänder sig till såväl nya som redan etablerade företag eller till nätverk av företag inom branscherna.

Förutom att de nominerade måste uppfylla Umeågalans grundläggande kriterier tittar juryn närmare på:

  • hur nytänkande företagets utveckling är gällande nya produkter, tjänster och/eller affärsmodeller.
  • om företagets utveckling stärker Umeås position som en stark plats för kulturella och kreativa näringar.
  • i vilken utsträckning företaget bidrar till en hållbar samhällsutveckling, sett till sociala och miljömässiga faktorer.

» Läs mer om priset och nominera din kandidat här

Priset delas ut av eXpression Umeå i samarbete med Umeås fabriks- och hantverksförening.

***

eXpression Umeå delar ut priset till ”Årets innovativa företag” tillsammans med Uminova innovation och Umeå Biotech Incubator. Surfa runt på Umeågalans hemsida så hittar du mer information om samtliga priskategorier.

Stina Wallin eXpression Design

Stina Wallin designar tidlösa och funktionella trädgårdar

Nyheter

Nytt samarbete skapar animerad film för forskare

Nyheter

Unga entreprenörer hyllades under Young Startup Day

Nyheter

Lär dig mer om kryptokonst och NFT

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.