fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Frida Wimelius förstärker eXpression Umeå efter årsskiftet

Frida Wimelius tidigare regionchef hos Ung Företagsamhet Västerbotten går vidare till förtagsinkubatorn eXpression Umeå efter årsskiftet.

Frida Wimelius förstärker eXpression Umeå efter årsskiftet

Frida Wimelius tidigare regionchef hos Ung Företagsamhet Västerbotten går vidare till förtagsinkubatorn eXpression Umeå efter årsskiftet.

Nu står det klart att Frida Wimelius tidigare regionchef hos Ung Företagsamhet Västerbotten går vidare till förtagsinkubatorn eXpression Umeå efter årsskiftet. Hos eXpression ska Frida bland annat driva och utveckla en samverkansplattform där kreativa och kulturella företag möter industrin.

– Det känns inspirerande att bli en del av teamet på eXpression. Att vi tillsammans ska ge bästa tänkbara förutsättningar för kreativa och kulturella företag, så att de utvecklas till sin fulla potential, säger Frida Wimelius.

I Fridas uppdrag ingår bland annat att hitta samarbeten mellan de kreativa och kulturella branscherna och industrin genom en ny samverkansplattform:

– Jag ser intressanta utvecklingsmöjligheter i de uppdrag jag ska fokusera på genom att hitta goda affärer för samverkan med industrin, samt att ge kvinnor förutsättningar till den finansiering de har behov av, fortsätter Frida Wimelius.

Frida Wimelius drev tillsammans med Filippa Rådin Umeås välkända och prisade klädbutik Kii under 17 år. Hon har sedan dess arbetat som regionchef för Ung Företagsamhet där hon jobbat med att utveckla ungas entreprenörskap i Västerbotten.

Frida tillträder rollen som projektledare och den 8 januari. I tjänsten ingår även att stötta företagen som affärscoach och utveckla arbetet med jämställd finansiering och sponsorskap.

– Frida kommer in med ett starkt driv och stort nätverk. Med sin kompetens blir hon en viktig resurs i teamet, speciellt hennes förmåga att utveckla nya projekt och bidra med nya perspektiv, säger Barbro Renkel, VD, eXpression Umeå


För mer information, kontakta:

Frida Wimelius
070-761 74 11


Om eXpression Umeå:

eXpression Umeå stöttar närmare 100 entreprenörer varje år och är en av Sveriges ledande inkubatorer för kulturella och kreativa företag. De erbjuder affärsutveckling som innefattar tre tydliga erbjudanden: individuell coachning, workshops med experter och ett kreativt community.

eXpression Umeå ägs av Umeå universitet Holding AB och Umeå Kommunföretag Aktiebolag. Umeå Kommunföretag är moderbolag för Umeå kommuns samtliga aktiebolag.

Barbro Renkel, VD, eXpression Umeå
barbro.renkel@expressionumea.se
www.expressionumea.se


Foto:
Evelina Rönnbäck

Fler pressmeddelanden
20 June, 2023
Umeåentreprenör kan bli Årets Nybyggare
25 November, 2022
Norrländsk Björkvodka gästar Spritmuseum
24 October, 2022
Nytt inkubatorprogram tar företag till nästa nivå
18 October, 2022
Smyckesdesigner ställer ut i Milano
28 September, 2022
Lovande formgivare lanserar hos välkänd designbutik
8 September, 2022
Expression Umeå förstärker med ny kompetens inom mode och e-handel