fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Umeåentreprenör kan bli Årets Nybyggare

Foto: Malin Grönborg

Umeåentreprenör kan bli Årets Nybyggare

Foto: Malin Grönborg

Företagaren Saad Abdelaziz från Umeå är nominerad till priset Årets Nybyggare. Ett nationellt pris som hyllar entreprenörer som bidragit till Sveriges ekonomi och samhälle genom att skapa nya möjligheter, generera tillväxt och främja hållbar utveckling. Sedan år 2000 är H.M. Konung Carl XVI Gustaf beskyddare av priset.

– Det känns verkligen kul och spännande. Det är ett kvitto på att det finns många som uppskattar det jag gör. Det ligger såklart hårt arbete bakom och det är jätteroligt att det uppmärksammas, säger Saad Abdelaziz om sin nominering.

Årets Nybyggare-priset lyfter fram och hedrar företagsamma förebilder med utländsk bakgrund i Sverige. Priset ska visa att det går att lyckas i Sverige, minska upplevelsen av utanförskap och visa på det värde dessa individer bidrar med i samhället.

En nationell nomineringskommitté kommer att utvärdera de kandidater som slussats vidare från de fem olika regionerna – och Saad Abdelaziz är en av dem.

Vinnaren av Årets Nybyggare kommer att tillkännages vid en ceremoni senare i år på Kungliga Slottet av Kung Carl XVI Gustaf.

Bolaget Wisalsson AB

Företaget är grundat av bröderna Abdelaziz i Vännäs. Det är en startup som med en ny affärsmodell och hållbar design vill hjälpa tuggummituggare världen över att tugga mer ansvarsfullt. Wisalsson AB är en del av företagsinkubatorn eXpression Umeå.

Fler pressmeddelanden
29 December, 2023
Frida Wimelius förstärker eXpression Umeå efter årsskiftet
25 November, 2022
Norrländsk Björkvodka gästar Spritmuseum
24 October, 2022
Nytt inkubatorprogram tar företag till nästa nivå
18 October, 2022
Smyckesdesigner ställer ut i Milano
28 September, 2022
Lovande formgivare lanserar hos välkänd designbutik
8 September, 2022
Expression Umeå förstärker med ny kompetens inom mode och e-handel