fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Normbrytande modedesigner satsar internationellt

Normbrytande modedesigner satsar internationellt

Just nu lanserar umeådesignern Karin Björk sina kläder för rullstolsburna i Storbritannien. Men planerna är större än så. Genom företaget Design by Björk vill hon förändra en hel modebransch och bidrar till ökad inkludering och jämlikhet. Målet är att inom kort nå ut till hela Europa.

Jag vill att personer som sitter i rullstol ska få samma möjlighet att hitta fina och anpassade kläder på samma ställen och till samma pris som alla andra. Nu hoppas jag att fler vill vara med och stötta den visionen, säger Karin Björk.

I och med ett nytt samarbete med återförsäljaren Adaptista är satsningen mot Storbritannien första steget till att nå ut till hela EU. Det ska ses som en väg att nå ut längre och bidra till ökad kännedom på andra marknader. Karin är fast besluten att hitta fler kanaler för att nå sin målgrupp.

– Jag kollar även möjligheterna att samarbeta med fler större aktörer, till exempel Amazon eller H&M. De har väl uppbyggda kanaler och arbetssätt som är intressanta.

Karin berättar att många i hennes målgrupp värderar självständighet mycket högt. ”Jag vill handla där alla andra handlar” får hon ofta höra. Det har nästan blivit en devis som Design by Björk lever efter – en mer jämlik modebransch där alla får vara med.

– Det finns en stor efterfrågan för kläder som är anpassade för personer i rullstol. Även om det är en nischad marknad är den stor internationellt sett. Utmaningen är att nå ut i bruset och att effektivisera produktionen utan att göra avkall på hållbarhetsaspekterna. För det krävs en del investeringar och know-how.

Design by Björk möter just nu möjliga investerare och finansiärer som vill vara en del i att utveckla företaget och utmana normerna i branschen. Men söker fler som är intresserade.

– Jag hoppas att de kläder jag designar och säljer snart finns tillgängliga via många fler kanaler. Vi har lång väg kvar till en jämlik modebransch men just nu finns en möjlighet att bidra till förändring och bli en föregångare i det viktiga arbetet. Framtiden känns minst sagt spännande, avslutar Karin Björk, ägare och grundare av umeåföretaget Design by Björk.

Kontakta Karin Björk:

Mobil: +46 70 299 75 66
kontakt@designbybjork.se

Fler pressmeddelanden
20 June, 2023
Umeåentreprenör kan bli Årets Nybyggare
25 November, 2022
Norrländsk Björkvodka gästar Spritmuseum
24 October, 2022
Nytt inkubatorprogram tar företag till nästa nivå
18 October, 2022
Smyckesdesigner ställer ut i Milano
28 September, 2022
Lovande formgivare lanserar hos välkänd designbutik
8 September, 2022
Expression Umeå förstärker med ny kompetens inom mode och e-handel