Express

Testa din kreativa affärsidé

eXpress-programmet är för många kreatörer det första insteget till eXpression Umeås affärsstöd. Här får du ta del av verktyg och modeller för att provtrycka din idé, innovation och ditt entreprenörskap. Programmet är tvådelat och innefattar en gemensam halvdagsworkshop per vecka och eget arbete. Programmet är kostnadsfritt men kommer kräva både engagemang, nyfikenhet och driv. Är du redo att ta din kreativa affärsidé till ett hållbart företag? 

Under den första perioden får du verktyg för att testa din idé eller innovation för att se att det finns marknadspotential för denna, exempelvis genom att potentiella kunder visat intresse för din idé eller att du identifierat en lucka i marknaden.

Förutsatt att du finner marknadspotential med din idé eller innovation fortsätter vi med fördjupning med affärsutveckling, arbete med varumärket, försäljning, prissättning, hållbarhet och immateriella rättigheter (såsom patent, mönsterskydd, designskydd).

Efter programmet är du väl förberedd för fortsatt affärsstöd i Creatives.

Programinnehåll

Period 1 utgörs av ca 6 veckor.

Vi identifierar drivkrafter till ditt företagande med hjälp av modellen IKIGAI. Vi går igenom designprocessen, modeller för intressent- & marknadsanalys. Dessutom får du verktyg för att göra en marknadsundersökning.
Perioden avslutas med en företagspresentation.

Målet med period 1 är att du finner marknadspotential med din idé eller innovation.

Period 2 utgörs av ca 6 veckor.

Efter den första perioden gräver vi djupare i affärsutvecklingen inom områdena affärsmodell, varumärke, försäljning, immateriella rättigheter (såsom patent, mönsterskydd, designskydd), kalkylering, budgetering och hållbarhet.

Målet med period 2 är att du är redo för fortsatt affärsstöd i Creatives.

Vem borde söka

Har du en idé eller innovation inom de konstnärliga, kulturella och kreativa näringarna? Vill du utveckla detta till ett hållbart företag och dessutom har möjlighet att avsätta tid att testa din idé? Då är du den vi söker!

Du behöver inte ha startat företag för att söka till programmet.

Sista ansökningsdag har passerat för höstens program.
Ny ansökan öppnar 2021.

Startdatum hösten 2020: 30/9 2020

Slutdatum hösten 2020: 16/12 2020

FAQ

Deltagandet i eXpress är helt kostnadsfritt. Det vi kräver av dig är din tid och ditt engagemang.

Alla deltagare i programmet erbjuds en cleandesk kostnadsfritt. Dessutom finns möjligheten att hyra ett eget skrivbord eller studio. Prata med programansvariga efter antagningsbeskedet om du är intresserad av det här.

Du söker till programmet som helhet. Vi ser stor vikt av att alla deltagare är med från start då det skapar möjlighet att bygga nätverket av flera kreatörer som kan bli samarbetspartners framöver. Creative minds unite.

Spännande!
Alla affärscoacher och programdeltagare vid eXpression Umeå har signerat sekretessavtal så din innovation är säker hos oss. Dessutom har vi flertalet kunniga jurister i vårt nätverk som gärna hjälper dig att söka relevant skydd för din innovation.

Alla affärscoacher och programdeltagare vid eXpression Umeå har signerat sekretessavtal så du kan känna dig trygg att diskutera affärshemligheter med oss.

Det är inget krav vi ställer för att du ska kunna söka dig till oss. Men det gläder oss så klart om ditt hjärta bultar lite extra för vårt närområde då det är en viktig del av vår verksamhet.

För att tillgodogöra dig vissa delar av våra program kommer du dock behöva vara på plats i Umeå. Ibland under längre perioder. Om du har funderingar gällande ett specifikt program kan du ta kontakt med programansvarige vars kontaktuppgifter du hittar tillsammans med informationen om respektive program. Och programmen hittar du här.

Våra erfarna affärscoacher hjälp dig gärna att hitta ditt nästa steg. Kontakta någon av dem för att få råd. Vi värnar om dina idéer och tillämpar full sekretess på allt du diskuterar med oss.

Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Programansvariga

Emil Hägglund

Emil

Hägglund

Affärscoach
‭+46(0)76-141 05 05‬
Oskar Riby

Oskar

Riby

Affärscoach
+46(0)73-545 18 04

Kommande workshops

express
30/9 2020
eXpress

Workshop Designprocessen, Intressent- & marknadsanalys

Den första workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
14/10 2020
eXpress

Workshop Behovsverifiering

Den andra workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
11/11 2020
eXpress

Workshop Affärsmodeller

Den tredje workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
18/11 2020
eXpress

Workshop Varumärke

Den fjärde workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
25/11 2020
eXpress

Workshop Behovsverifiering och Sälj

Den femte workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
2/12 2020
eXpress

Workshop Hållbarhet

Den sjätte workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
9/12 2020
eXpress

Workshop IPR

Den sjunde workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.
express
16/12 2020
eXpress

Workshop Prissättning och Kalkylering

Den åttonde workshopen i eXpressprogrammet hösten 2020.

Övriga program

Creatives
Creatives är eXpression Umeås inkubatorsprogram. I programmet erbjuds du som kreatör med ett företag hjälp att utveckla detta vidare till ett hållbart företag. Målet med programmet är att du utvecklats till en hållbar kreatör med starkt självledarskap och resiliens och ditt företag till ett hållbart företag med återkommande intäkter.
Express
Programmet är för många kreatörer det första insteget till eXpressions affärsstöd. Under programmet får du verktyg och modeller för att provtrycka din idé, innovation och ditt entreprenörskap.
eXpression Design
Programmet är ett samarbete mellan eXpression Umeå och det kreativa nätverket High Coast Creative i Örnsköldsvik. Som deltagare får du tillgång till en plattform med föreläsningar och workshops i processen från skiss till färdig produkt ut på marknaden.
Future Retail Lab
Future Retail Lab vänder sig till nya entreprenörer och ägardrivna bolag inom handeln samt till bolag som befinner sig i gränslandet mellan handel, besöks- och upplevelsenäringar. Genom programmet får du hjälp i att skapa tillväxt, utveckla nya affärsmodeller och former för samarbeten.
Summer eXpression
Under en sommar får du som ung kreatör chansen att ta din design från idé till färdig produkt i samarbete med skickliga producenter i Umeåregionen.
3D Labbet på Curiosum
Våra erbjudanden
eXpression Umeås kärnerbjudande är våra affärsutvecklingsprogram men vi har mer att erbjuda. Läs mer om våra erbjudande och miljöer här.