fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Express

Detta är vår förinkubator som riktar sig till dig som är tidigt i processen att utveckla din affärsidé inom de kulturella och kreativa branscherna.

Under nio workshops erbjuds du verktyg och metoder för att effektivt testa, utvärdera och utveckla din affärsidé. Dessutom får du tillgång till affärscoachning, kontorsplats och co-workingspace i 6 månader.

Emelie Aktanius

ELAK AB

Expression har visat mig hur man gör en dröm till ett hållbart företag, nu vågar jag satsa stort på det jag brinner för mest.

Martina Karlsson

Studio MARK

Express erbjuder alla delar som man behöver tänka på som nybliven företagare, men framförallt har coacherna gett mig peppen och stödet jag behövde för att våga tro på mig själv.

Schema

11 okt – Workshop 1: Intro & Lean Canvas

19 okt – Workshop 2: Behovsverifiering

25 okt – Workshop 3: Marknadsanalys

8 nov – Workshop 4: Varumärke

16 nov – Workshop 5: Kommunikation 

22 nov – Workshop 6: Budget, finansiering och affärsmodeller

29 nov – Workshop 7: IPR

7 dec – Workshop 8: Pitch

14 dec – Workshop 9: Slutpresentation

 

Fakta

Workshop-period: 11 okt – 14 dec

Tid: Onsdagar eller torsdagar kl 9 – 12

Antal workshops: 9

Språk: Svenska 

Pris: Kostnadsfritt

Krav: Idé eller företag inom de kulturella och kreativa branscherna, tid och driv att aktivt delta i aktiviteter och utveckla sitt företagande.

Vad ingår: Clean desk i sex månader (kontorsplats) inklusive mötesrum och skrivare, affärscoachning, workshops, verktyg och mallar, tillgång till makerspace 1 & 2 (prototyplabb), kaffe!

Sista ansökningsdag: 3 september

Vad får du?

eXpression Umeå erbjuder sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kulturella och kreativa branscherna. Bland annat innefattar det individuell affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett kreativt community.

coaching

Affärscoachning

Som stöd genom programmet finns eXpression Umeås erfarna coacher. Genom strukturerade coachmöten utmanar de dig att nå dina mål. Coacherna guidar dig i innovationsstödssystemet och de kringliggande nätverken. 
friends
COMMUNITY
Varje år tar över ett hundra entreprenörer del av inkubators olika erbjudanden. Som en del av det community vi skapar tillsammans får du möjlighet att utbyta värdefulla erfarenheter, idéer och nätverk med andra deltagare.
prototyping

PROTOTYPVERKSTÄDER

I våra lokaler finns två makerspaces och en ljudstudio som du kostnadsfritt kan använda efter en kort utbildning. I verkstäderna finns bland annat 3Dskrivare, laserskärare, avancerade symaskiner och tuftmaskiner. 

office

KONTORSPLATS

I Curiosums inspirerande miljöer på konstnärligt campus erbjuder vi tre varianter av kontorsplatser: cleandesk, eget skrivbord eller studio. Du väljer vad som är bäst anpassat efter dina behov.  
workshop

Workshops

Affärscoacherna arrangerar workshops och utbildningar inom en rad kunskapsområden som är viktiga för att driva och utveckla ett företag. Bland dessa är försäljning, prissättning, affärsmodellering och kommunikation.

tools

Mallar och verktyg

Du får tillgång till smarta dokumentmallar som hjälper dig strukturera arbetet. I arkivet finns bland annat affärsplan, budget och lean business model canvas.

Programansvarig

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Fanny

Lindén

Affärscoach | Express

Emil

Hägglund

Strateg & affärscoach | Express

Om programmet

Antagning: 2 programomgångar per år. 12 affärsidéer per omgång. 

Längd: 6 månader, varav 2 månader med workshops. Start mars och oktober.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på närvaro på workshops. 

Antagningskriterier: En ny kreativ affärsidé inom de kulturella och kreativa branscherna. Samt att du kan beskriva vilket problem din idé löser, för vem/vilka och vilket värde den skapar. Det är även viktigt att du har möjlighet att närvara på alla träffar samt har tid att utveckla din idé.

 

Programmen eXpress och Creatives finansieras delvis av Uminova Holdning genom insatser av GIV-gruppen.