Express

Detta är eXpressions förinkubatorsprogram som riktar sig till dig som har en affärsidé inom de kulturella och kreativa branscherna och vill utforska möjligheterna att utveckla ett hållbart företag.

Under nio workshops erbjuds du verktyg och metoder för att effektivt testa, utvärdera och utveckla din affärsidé. Dessutom får du tillgång till affärscoachning, kontorsplats och community i 6 månader.

Ansökan till programmet är stängd.

Vad säger andra om programmet?

Cecilia Berglund, EcoCamp

Cecilia Berglund

Eco Camp

”Den kreativa miljön och möjligheten att utvecklas med andra betydde allt.”
Adam Timander

Adam Timander

TackTack Media

”Expressprogrammet hjälpte mig forma idéerna till vad mitt företag är idag.”

Schema

19 oktober
Workshop 1: Intro, designprocessen, målgrupper, intressenter och marknad

26 oktober
Workshop 2: Behovsverifiering med Christian Malmsten

2 november
Workshop 3: Affärsmodeller

9 november
Workshop 4: Varumärke och kommunikation

17 november
Workshop 5: Pitch Deck

23 november
Workshop 6: Integrerad hållbarhet

30 november
Workshop 7: Juridik och immateriella rättigheter

2 dec (OBS! Fredag kl 13:00-14:30)
Workshop 8: Uppföljning av behovsverifiering

7 december
Workshop 9: Budget, företagsformer och finansiering

Fakta

Period: 19 okt – 7 dec

Tid: Onsdagar kl 9 – 12

Antal workshops: 9

Språk: Svenska 

Pris: Kostnadsfritt

Krav: Idé eller företag inom de kulturella och kreativa branscherna, tid och driv att aktivt delta i aktiviteter och utveckla sitt företagande.

Vad ingår: Clean desk i sex månader (kontorsplats) inklusive mötesrum och skrivare, affärscoachning, workshops, verktyg och mallar, tillgång till makerspace 1 & 2 (prototyplabb), kaffe!

Sista ansökningsdag: 18 sep

Vad får du?

eXpression Umeå erbjuder sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kulturella och kreativa branscherna. Bland annat innefattar det individuell affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett kreativt community.

coaching

Affärscoachning

Som stöd genom programmet finns eXpression Umeås erfarna coacher. Genom strukturerade coachmöten utmanar de dig att nå dina mål. Coacherna guidar dig i innovationsstödssystemet och de kringliggande nätverken. 
friends
COMMUNITY
Varje år tar över ett hundra entreprenörer del av inkubators olika erbjudanden. Som en del av det community vi skapar tillsammans får du möjlighet att utbyta värdefulla erfarenheter, idéer och nätverk med andra deltagare.
prototyping

PROTOTYPVERKSTÄDER

I våra lokaler finns två makerspaces och en ljudstudio som du kostnadsfritt kan använda efter en kort utbildning. I verkstäderna finns bland annat 3Dskrivare, laserskärare, avancerade symaskiner och tuftmaskiner. 

office

KONTORSPLATS

I Curiosums inspirerande miljöer på konstnärligt campus erbjuder vi tre varianter av kontorsplatser: cleandesk, eget skrivbord eller studio. Du väljer vad som är bäst anpassat efter dina behov.  
workshop

Workshops

Affärscoacherna arrangerar workshops och utbildningar inom en rad kunskapsområden som är viktiga för att driva och utveckla ett företag. Bland dessa är försäljning, prissättning, affärsmodellering, kommunikation och designmetodik. 

tools

Mallar och verktyg

Dfår tillgång till smarta dokumentmallar som hjälper dig strukturera arbetet. I arkivet finns bland annat affärsplan, budget, business model canvas, aktieägaravtal, samarbetsavtal, för att nämna några.

Programansvarig

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Emil

Hägglund

Kommunikationsstrateg & affärscoach | Express

Om programmet

Antagning: 2 programomgångar per år. 12 affärsidéer per omgång. 

Längd: 6 månader, varav 2 månader med workshops. Start mars och oktober.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på närvaro på workshops. 

Antagningskriterier: En ny kreativ affärsidé inom de kulturella och kreativa näringarna. Att du och/eller ditt team har möjlighet att lägga tid för att testa denna och har ambition att utveckla denna till ett hållbart företag. En idé om marknaden och den tilltänkta kunden/användaren.

Just nu är ansökan stängd till programmet.