Express

eXpressprogrammet riktar sig till dig som har en kreativ affärsidé och vill utforska möjligheterna att utveckla det till ett hållbart företag.

I programmet får du verktyg och metoder för att effektivt testa din kreativa affärsidé. Du får tillgång till workshops, affärscoachning, kontorsplats och community.

Ansökan till våren har stängt och öppnar igen till hösten.

Sveriges ledande företagsinkubator för kreativa och kulturella näringar.
Creative Minds Unite.

Vad säger andra om programmet?

Adam Timander

Adam Timander

TackTack Media

”Expressprogrammet hjälpte mig forma idéerna till vad mitt företag är idag.”
Cecilia Berglund, EcoCamp

Cecilia Berglund

Eco Camp

”Den kreativa miljön och möjligheten att utvecklas med andra betydde allt.”

Vad du får i programmet

eXpression Umeå erbjuder Sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kreativa och kulturella näringarna innehållande individuellt anpassad affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett community med likasinnade.

Vi hjälper entreprenörer inom de kreativa och kulturella näringarna från idé till företag med återkommande betalande kunder. Vi är med dig i alla steg längs företagsresan.

Här är vad du får:

coaching

Affärscoachning

Som stöd genom programmet finns eXpression Umeås erfarna coacher. Genom strukturerade coachmöten utmanar de dig att dina mål. Coacherna guidar dig i innovationsstödssystemet och de kringliggande nätverken. 

friends

Community

Varje år tar över ett hundra entreprenörer del av inkubators olika erbjudanden. Som en del av det community vi skapar tillsammans får du möjlighet att utbyta värdefulla erfarenheter, idéer och nätverk med andra deltagare. 

office

KONTORSPLATS

I Curiosums inspirerande miljöer på konstnärligt campus erbjuder vi tre varianter av kontorsplatser: cleandesk, eget skrivbord eller studio. Du väljer vad som är bäst anpassat efter dina behov 

prototyping

PROTOTYPVERKSTÄDER

I våra lokaler finns två makerspaces och en ljudstudio som du kostnadsfritt kan använda efter en kort utbildning. I verkstäderna finns bland annat 3Dskrivare, laserskärare, avancerade symaskiner och tuftmaskiner. 

workshop

WORKSHOPS

Affärscoacherna arrangerar workshops och utbildningar inom en rad kunskapsområden som är viktiga för att driva och utveckla ett företag. Bland dessa är försäljning, prissättning, affärsmodellering, kommunikation och designmetodik. 

tools

MALLAR OCH VERKTYG

Du får tillgång till smarta dokumentmallar som hjälper dig strukturera arbetet. I arkivet finns bland annat affärsplan, budget, business model canvas, aktieägaravtal, samarbetsavtal, för att nämna några.

Möt dina affärscoacher

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Fanny

Lindén

Affärscoach | Ansvarig för Summer eXpression

Oskar

Riby

Affärscoach

Om programmet

Antagning: 2 programomgångar per år. 12 affärsidéer per omgång. 

Längd: 6 månader, varav 2 månader med workshops. Start mars och oktober.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på närvaro på workshops. 

Antagningskriterier: En ny kreativ affärsidé inom de kulturella och kreativa näringarna. Att du och/eller ditt team har möjlighet att lägga tid för att testa denna och har ambition att utveckla denna till ett hållbart företag. En idé om marknaden och den tilltänkta kunden/användaren.