fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Express

eXpress är vår förinkubator som riktar sig till dig som är tidig i processen att utveckla din affärsidé inom de kulturella och kreativa branscherna.

Under nio workshops erbjuds du verktyg och metoder för att effektivt testa, utvärdera och utveckla din affärsidé. Dessutom får du tillgång till affärscoachning och co-workingspace i 6 månader.

Förhoppningen är att du efter programmet är redo att söka vidare till nästa steg – Creatives.

eXpress är kostnadsfritt!

Fakta

Workshop-period: 16 okt – 11 dec

Tid: Onsdagar eller torsdagar kl 9 – 12

Antal workshops: 9

Språk: Svenska 

Pris: Kostnadsfritt

Krav: Idé eller företag inom de kulturella och kreativa branscherna, tid och driv att aktivt delta i aktiviteter och utveckla sitt företagande.

Vad ingår: Clean desk i sex månader (kontorsplats) inklusive mötesrum och skrivare, affärscoachning, workshops, verktyg och mallar, möjlighet att nyttja makerspace 1 & 2 (prototyplabb). Dessutom bjuds du in till AWs, frukostar och inspirationsföreläsningar!

Sista ansökningsdag: 15 sep

Martina Karlsson

Studio MARK

Express erbjuder alla delar som man behöver tänka på som nybliven företagare, men framförallt har coacherna gett mig peppen och stödet jag behövde för att våga tro på mig själv.

Emelie Aktanius

ELAK AB

Expression har visat mig hur man gör en dröm till ett hållbart företag, nu vågar jag satsa stort på det jag brinner för mest.

PRELIMINÄRT SCHEMA

Workshop 1:

Intro & Lean Canvas

16 okt (ons)

Workshop 4

Varumärke

7 nov (tor) 

Workshop 7: 

IPR

28 nov (tor)

Workshop 2: 

Behovsverifiering

24 okt (tor)

Workshop 5: 

Kommunikation

14 nov (tor)

Workshop 8: 

Pitch

4 dec (ons)

Workshop 3:

Marknadsanalys

30 okt (ons)

Workshop 6:

Kapital & modeller

20 nov (ons)

Workshop 9: 

Slutpresentation

11 dec (ons, OBS 13:00)

Vad DU får i EXPRESSPROGRAMMET

Affärscoachning

Som stöd genom programmet finns eXpression Umeås erfarna coacher. Genom strukturerade coachmöten utmanar de dig att nå dina mål. Coacherna guidar dig i innovationsstödssystemet och de kringliggande nätverken. 
COMMUNITY
Varje år tar över ett hundra entreprenörer del av inkubators olika erbjudanden. Som en del av det community vi skapar tillsammans får du möjlighet att utbyta värdefulla erfarenheter, idéer och nätverk med andra deltagare.

PROTOTYPVERKSTÄDER

I våra lokaler finns möjlighet att nyttja två makerspaces och en ljudstudio som du kan använda efter en kortare utbildning. I verkstäderna finns bland annat 3D-skrivare, laserskärare, avancerade symaskiner och tuftmaskiner.

KONTORSPLATS

I Curiosums inspirerande miljöer på konstnärligt campus erbjuder vi tre varianter av kontorsplatser: cleandesk, eget skrivbord eller studio. Du väljer vad som är bäst anpassat efter dina behov.  

Workshops

Affärscoacherna arrangerar workshops och utbildningar inom en rad kunskapsområden som är viktiga för att driva och utveckla ett företag. Bland dessa är försäljning, prissättning, affärsmodellering och kommunikation.

Mallar och verktyg

Du får tillgång till smarta dokumentmallar som hjälper dig strukturera arbetet. I arkivet finns bland annat affärsplan, budget och lean business model canvas.

ProgramansvarigA

Fanny

Lindén

Affärscoach | Express

Emil

Hägglund

Strateg & affärscoach | Express

Om programmet

Antagning: 2 programomgångar per år. 12 affärsidéer per omgång. 

Längd: 6 månader, varav de nio inledande veckorna innefattar en workshop i veckan (ons/tors). Start i april och oktober.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på närvaro på workshops. 

Antagningskriterier: En ny kreativ affärsidé inom de kulturella och kreativa branscherna. Samt att du kan beskriva vilket problem din idé löser, för vem/vilka och vilket värde den skapar. Det är även viktigt att du har möjlighet att närvara på alla träffar samt har tid att utveckla din idé.

 

Programmen eXpress och Creatives finansieras delvis av Uminova Holdning genom insatser av GIV-gruppen.