Creatives

Creatives är eXpression Umeås inkubatorsprogram. I programmet erbjuds du som kreatör med ett företag hjälp att utveckla detta vidare till ett hållbart företag. Målet med programmet är att du utvecklats till en hållbar kreatör med starkt självledarskap och resiliens och ditt företag till ett hållbart företag med återkommande intäkter.

Programmet riktar sig till dig som har ett företag och utvecklat en prototyp eller färdig produkt, bevisat att det finns en marknad, arbetar minst halvtid och är redo att ta nästa steg.

Vad säger andra om programmet?

Erik Modin

Erik Modin

MoMotion

”eXpressions stöd gav mig mod att sikta högre och nå mina mål.”
Porträtt av Karin Björk

Karin Björk

Design by Björk

”Det är så betydelsefullt att ha en coach som ger nya perspektiv och driver framåt.”

Vad du får i programmet

eXpression Umeå erbjuder Sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kreativa och kulturella näringarna innehållande individuellt anpassad affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett community med likasinnade.

Vi hjälper entreprenörer inom de kreativa och kulturella näringarna från idé till företag med återkommande betalande kunder. Vi är med dig i alla steg längs företagsresan.

Här är vad du får:

coaching

Affärscoachning

Som stöd genom programmet finns eXpression Umeås erfarna coacher. Genom strukturerade coachmöten utmanar de dig att dina mål. Coacherna guidar dig i innovationsstödssystemet och de kringliggande nätverken. 

friends

Community

Varje år tar över ett hundra entreprenörer del av inkubators olika erbjudanden. Som en del av det community vi skapar tillsammans får du möjlighet att utbyta värdefulla erfarenheter, idéer och nätverk med andra deltagare. 

office

KONTORSPLATS

I Curiosums inspirerande miljöer på konstnärligt campus erbjuder vi tre varianter av kontorsplatser: cleandesk, eget skrivbord eller studio. Du väljer vad som är bäst anpassat efter dina behov 

prototyping

PROTOTYPVERKSTÄDER

I våra lokaler finns två makerspaces och en ljudstudio som du kostnadsfritt kan använda efter en kort utbildning. I verkstäderna finns bland annat 3Dskrivare, laserskärare, avancerade symaskiner och tuftmaskiner. 

workshop

WORKSHOPS

Affärscoacherna arrangerar workshops och utbildningar inom en rad kunskapsområden som är viktiga för att driva och utveckla ett företag. Bland dessa är försäljning, prissättning, affärsmodellering, kommunikation och designmetodik. 

tools

MALLAR OCH VERKTYG

Du får tillgång till smarta dokumentmallar som hjälper dig strukturera arbetet. I arkivet finns bland annat affärsplan, budget, business model canvas, aktieägaravtal, samarbetsavtal, för att nämna några.

finance

Finansiellt stöd

Utifrån den handlingsplan du och din coach sätter upp har vi eventuellt möjlighet att stötta ditt företag finansiellt. Till exempel genom att betala för utbildningar, externa tjänster, resekostnader eller arvode till en mentor.

mentor

Mentorskap

Ibland är det bra med ett extra stöd från en extern branschexpert eller en erfaren företagare. Om behovet uppstår hjälper vi dig att tillsätta en så kallad SPARK-mentor eller skuggstyrelse.

Möt dina affärscoacher

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Fanny

Lindén

Affärscoach | Ansvarig för Summer eXpression

Anna

Wikholm Kjellberg

Affärsutvecklare | Future Retail Lab

Annakarin

Nyberg

Affärsutvecklare | Programansvarig Future Retail Lab

Emil

Hägglund

Affärscoach | Strategisk kommunikatör

Oskar

Riby

Affärscoach

Om programmet

Antagning: Löpande antagning. 

Längd: Tid anpassas utifrån bolagets behov. Vanligtvis 2-3 år. Var 6:e månad genomförs review med beslut om förlängning.

Kostnad: Baseras på bolagets behov av kontorsplats.
Cleandesk 1000 kr/mån
Eget skrivbord 1450 kr/mån
Egen studio 3400 kr/mån

Antagningskriterier: Du/Ni har startat företag och arbetar minst 20h/vecka med företaget. Vid ansökan vill vi även att ni har gjort följande: 

Inte riktigt där än?

Att utveckla ett hållbart företag kan vara komplext och tar tid. Därför finns vi där för er. Vill ni ha hjälp att utveckla företaget och möta kriterierna ovan? Då rekommenderar vi vårt förinkubatorsprogram, eXpress.