fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Digital vernissage
Summer eXpression 2023

Under sju veckor har några unga formgivare arbetat med att ta sin idé till en färdig prototyp. Ta en sväng i det digitala utställningsrummet och upptäck produkterna.

Abrovinsch

Ett funktionellt smycke som tillåter ens värdesaker att stanna tryggt på insidan av en tygpåse eller väska. Den fästs enkelt utan att göra hål i tyget. Utvändigt bildas ny struktur som skapar ett spännande och stilistiskt möte mellan tyg och rostfritt stål, vilket förhöjer intrycket och användningen av dagens tygpåsar. Tappa aldrig bort dina värdesaker igen, Abrovinsch håller koll åt dig.

DESIGNER: Vera Bensch

Alumoge

En pall med attityd som inspirerats av hemmets mjuka allmoge i formen och med industrins kliniska och hårda material i aluminium.

DESIGNER: Anna Levander

BLICKFÅNG

När bladen blir svedda i kanten och södersolen lyser för skarpt. Mot nyfikna grannar, ekande vardagsrum eller bullriga kontor. Blickfång ska bidra till en mjukare vardag strilad genom krusiga lockar i form av ett justerbart insynsskydd. Passar alla fönster och kan tas enkelt med vid en flytt.

DESIGNER: Emmilie Haglund

Blå elefant

Det här är en bekväm stol för hela hemmet. Den monteras och demonteras lika enkelt som den fraktas och förvaras. Blå Elefant är producerad i ett simpelt steg men med ett fantasifullt eget uttryck där trä kramar trä.

DESIGNER: Axel Gillblad

Bokmärke

En vägghängd display för coffeebooks eller andra kära böcker. Som tillägg till tavelväggen eller i anslutning till läsfåtöljen. Med hjälp av fjäderstål möter bågarna boken precis där den behöver stöd. Ett nytt sätt att lyfta fram dina väl utvalda böcker.

DESIGNER: Nelly Axelsson

Duo flex bag

Duo Flex Bag är ett uttryck för smart, enkel och funktionell design. Den innebär ett nytt sätt att källsortera och är tänkt att vara självklar del av användarens vardag – det ska vara lätt och smidigt att bidra till en positiv miljöpåverkan.

DESIGNER: Thea Lundahl

Fōrma

En organisk ram tillverkad i stål med magnetiskt fäste. Byt ut dina posters och ändra uttrycket i ditt hem på några sekunder. Forma ger en ny dimension till din tavelvägg och kan även hängas från taket och agera som en mobil display för dina vackraste alster.

DESIGNER: Cornelia Kalle

Koj

Koj är en sladdgömma och laddstation i ett som gömmer trista grenuttag. Den kombinerar lekfull design med vardaglig funktion. En nytänkande sladdgömma som höjer upp funktionen från golvet och tillgängliggör snabb access till dina enheter som ligger på laddning.

DESIGNER: Lova Bodin

Myrfäll

Myrfällen är en bit myrlandskap i tuftad ull. En mjuk fäll att hänga upp, lägga över eller svepa om. Den är färgsprakande med ett mönster tolkat ur en kartbild och bär med sig markernas historia i sitt uttryck. Funktionerna är likt en fårskinnsfäll där ullen värmer och dämpar oavsett var i rummet den placeras.

DESIGNER: Linda Lindkvist

Puls

En duk som anspelar på mellanrumsformen av ett kuvert vid dukning. Dessutom är den tillverkad av ett värmetåligt material och kan därför fungera som grytunderlägg över hela bordsytan.

DESIGNER: Lina Degerth

läs mer

Rubrik (1)
De ska göra Umeå mer inkluderande och tryggt
Namnlös design (63)
Ta din idé till ett hållbart företag i höst

Vad är Summer expression?

Under en sommar får du som ung kreatör chansen att i ett första steg ta din design från idé till färdig prototyp. Därefter väljs några av prototyperna ut för vidareutveckling till färdiga produkter.

Det här är programmet för dig som är student, ung formgivare och nyfiken på att få lära känna designprocessen i praktiken. För ansökan krävs arbetsprov.

Antagning görs utifrån gestaltningsuppgift: Skiss/teckning i valfri teknik. Ta en bok, en 33 cl-burk, ett tomt glas samt din favoritpenna. Arrangera burken, glaset och pennan ovanpå boken och teckna/skissa av. Uppgiften får ej signeras då de anonymiseras innan bedömning. Bifogas som pdf i ansökningsformuläret, max A4 storlek.