Summer eXpression

Under en sommar får du som ung kreatör chansen att ta din design från idé till färdig produkt i samarbete med skickliga producenter i Umeåregionen.

För dig som är student eller ung formgivare och nyfiken på att lära sig processen från skissbordet till produktion och försäljning. För ansökan krävs arbetsprov.

Ansökan till 2022 upplaga av Summer eXpression har stängt.

Vad säger andra om programmet?

Hanna Rönntoft

Hanna Rönntoft

”Att jobba tillsammans med de som kan produktion och material var ovärderligt.”

Vad du får i programmet

eXpression Umeå erbjuder Sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kreativa och kulturella näringarna innehållande individuellt anpassad affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett community med likasinnade.

Varje deltagare erbjuds möjligheten att producera sin design i ett begränsat antal upplagor beroende på val av material och producent. Programmet sätter dig därför tidigt i kontakt med yrkesskickliga producenter som hjälper dig att fatta rätt beslut för din design.

Summer eXpression avslutas med en vernissage där du får chans att visa upp och sälja din produkt.

Tidigare års vernissager

Summer eXpression 2021

Deltagare: Linnea Lundmark, Linn Yue Thomessen, Mohammad Mohammad, Mika Lindblad, Matilda Thorup, Petter Henfridsson, Viktor Nordling och Ami Olin Nordenmarker.

Möt dina affärscoacher

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Fanny

Lindén

Affärscoach | Kulturarvsprogrammet

Om programmet

Antagning: 1 programomgång per år. 10 studenter eller unga formgivare per omgång. 

Längd: 3 månader. Juni-Augusti.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på fysisk närvaro under programperioden. 

Antagningskriterier: Antagning görs utifrån gestaltningsuppgift:

Skiss/teckning i valfri teknik. Ta en bok, en 33 cl-burk, ett tomt glas samt din favoritpenna. Arrangera butiken, glaset och pennan ovanpå boken och teckna/skissa av. 
Uppgiften får ej signeras då de anonymiseras innan bedömning. 

Bifogas som pdf i ansökningsformuläret, max A4 storlek.