fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Summer eXpression

Summer eXpression 2024 är inställd, vi jobbar på att köra en ny omgång under sommaren 2025.

Under en sommar får du som ung kreatör chansen att i ett första steg ta din design från idé till färdig prototyp. Därefter väljs några av prototyperna ut för vidareutveckling till färdiga produkter.

Det här är programmet för dig som är student, ung formgivare och nyfiken på att få lära känna designprocessen i praktiken.
För ansökan krävs arbetsprov.

Antagning görs utifrån gestaltningsuppgift: Skiss/teckning i valfri teknik. Ta en bok, en 33 cl-burk, ett tomt glas samt din favoritpenna. Arrangera burken, glaset och pennan ovanpå boken och teckna/skissa av. Uppgiften får ej signeras då de anonymiseras innan bedömning. Bifogas som pdf i ansökningsformuläret, max A4 storlek.

Ansökan till 2023 års upplaga av Summer eXpression är stängd. 

Vad säger andra om programmet?

Hanna Rönntoft

Hanna Rönntoft

”Att jobba tillsammans med de som kan produktion och material var ovärderligt.”

Programmet som skapar möjligheter

eXpression Umeå erbjuder Sverigeledande affärsstöd för entreprenörer inom de kreativa och kulturella branscherna innehållande individuellt anpassad affärscoachning, kontorsplatser, utbildningar och ett community med likasinnade.

Under sju veckor får du som deltagare möjligheten att ta fram en prototyp av din design i våra prototypverkstäder. I verkstäderna finns allt från 3D-skrivare till tuftmaskin och laser- samt vattenskärare. Där är nästan allt möjligt!

Summer eXpression består av två steg där steg ett avslutas i augusti 2023 med en presentation och bedömning av en erfaren advisory board från branschen, varav cirka hälften av designidéerna handplockas för vidareutveckling till färdiga produkter. 

För bästa möjliga förutsättningar och hjälp att ta rätt beslut inför sin/din fortsatta designresa får du som utvald formgivare, i steg två under 6-9 månader, göra den resan i nära samverkan med yrkesskickliga producenter och stöd från våra affärscoacher.

Ta chansen för att få möjlighet att provtrycka en idé hela vägen från skissbordet till produktion och försäljning.

Upplev produkterna från 2023

SE PRODUKTERNA FRÅN TIDIGARE ÅR

Möt dina affärscoacher

Vi har ett fantastiskt team av affärscoacher som drivs av att ge dig maximalt stöd för att utveckla ditt entreprenörskap och ditt företag. Vi har erfarenhet av att utveckla och driva egna företag samt att coacha företag i den processen.

Nedan är de affärscoacher du kommer spendera mest tid med, men du kan förvänta dig ett starkt engagemang från hela vårt team.

Fanny

Lindén

Affärscoach | Express

Barbro

Renkel

VD

Om programmet

Antagning: 1 programomgång per år. 10 studenter eller unga formgivare per omgång. 

Längd: 3 månader. Juni-Augusti.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande, men krav på fysisk närvaro under programperioden. 

Antagningskriterier: Antagning görs utifrån gestaltningsuppgift:

Skiss/teckning i valfri teknik. Ta en bok, en 33 cl-burk, ett tomt glas samt din favoritpenna. Arrangera burken, glaset och pennan ovanpå boken och teckna/skissa av. 
Uppgiften får ej signeras då de anonymiseras innan bedömning. 

Bifogas som pdf i ansökningsformuläret, max A4 storlek.

Ansökan för 2023 är stängd.

Summer expression 2023 sker i samarbete med Umeå universitet holding AB, VFT-programmet och innovationskontoret vid Umeå universitet.