fbpx

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

Möt de senaste tillskotten i inkubatorprogrammet Creatives: Samuel Grönlund och Erik Karlsson. Tillsammans driver duon en arkitekt- och designstudio som med avstamp i den norrländska kulturen väver samman naturnära värden, modig arkitektur och holistisk varumärkesdesign.

Även om både Samuel och Erik är mitt uppe i att avsluta sina masterstudier i arkitektur har det inte hindrat dem att starta bolag ihop. Samuel, som har lång erfarenhet från kommunikationsbranschen – bland annat som både vd och art director, bestämde sig sent för att bredda sitt kunnande inom visuell kommunikation genom att addera en dimension till portfolion. 

Längst vägen mötte han Erik, snowboardproffset, som efter att brädan lagts på hyllan tagit tag i drömmen. Idag är de partners och nyblivna deltagare i Creatives – eXpression Umeås inkubatorprogram.

– Vi är båda intresserade av att undersöka vilka förutsättningar och unika värden en plats har och utifrån dem skapa något nytt. Det vi gör ska ta avstamp i platsen där vi verkar, säger Samuel Grönlund.

Det är framförallt projekt som kombinerar varumärkesdesign och arkitektur som känns extra aktuella för den nystartade studion. Det kan till exempel handla om holistiska identitetskoncept för alltifrån upplevelseindustri och besöksnäring till butiker och restauranger. Gärna projekt i Norrland och i synnerhet Västerbotten.

– Norra Sverige är viktigt för oss. Vi har båda en historia av att röra oss mycket i naturen oavsett om det handlar om kust- eller fjällandskap. Därför är projekt i en naturnära miljö med möjlighet till arkitektoniskt utforskande särskilt intressant. Det finns sociala värden i att skapa platser som är vackra, tillgängliga för många och som kan bidra till att stärka och utveckla ett samhälle. Där vill vi finnas med, säger Samuel.

Trots speciella tider har projekt redan börjat rulla in. Grönlund Karlsson är bland annat aktuella med ett större pitchförfarande för en destination i Umeåregionen samt några mindre villa- och fritidshusprojekt.

Vi säger välkommen till Samuel och Erik och ser fram emot att följa deras resa.

Från vänster. Grönlund och Karlsson.
Nyheter

Lyckad försäljning för sommarens unga formgivare

Guider

Så blir din kundsegmentering relevant

Nyheter

Nu kan du nominera till Umeågalans nya pris

Stina Urberg, Urberg Design
Nyheter

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.