fbpx

Sara Sandström Nilsson förstärker eXpression Umeås styrelse

Sara Sandström Nilsson förstärker eXpression Umeås styrelse

eXpression Umeås årsstämma har beslutat att tillsätta Sara Sandström Nilsson som ny styrelseledamot. Sara är verksamhetsledare för Prinsessan Estelles Kulturstiftelse och har lång erfarenhet av styrelseuppdrag, företagande och affärsutveckling, särskilt inom konstsektorn. Ett viktigt bidrag är hennes omfattande nationella nätverk som även sträcker sig internationellt.

– Att få ingå i styrelsen för eXpression Umeå känns som ett hedersuppdrag och jag tackar varmt för förtroendet. Jag har följt verksamheten och är imponerad över vad som hittills åstadkommits. Allt talar för att kulturella och kreativa näringar kommer värderas högre och få ökad betydelse i utvecklingen av samhället i framtiden. Fantastiskt att Umeå redan ligger steget före i den processen, säger Sara Sandström Nilsson.

Sara har 25 års erfarenhet av konstbranschen och arbetar idag som verksamhetsledare för Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Dessförinnan var hon delägare i uppmärksammade Galleri Andersson/Sandström från 1998 till 2019.

Hon har tidigare haft viktiga styrelseposter för bland annat Statens kulturråd och Svenska Galleriförbundet och har en tydlig Umeåkoppling som tidigare student och senare programråd vid Umeå Universitet samt styrelseuppdrag för Bildmuseet.

– Sara bidrar främst till att bredda styrelsens kompetens med sin erfarenhet av eget företagande och affärsutveckling inom de kreativa och kulturella näringarna. Hon tillför även erfarenhet av styrelsearbete och viktiga kontakter nationellt men även utanför landets gränser, säger Roland Carlsson, styrelseordförande vid eXpression Umeå.

– Vi välkomnar Sara in i arbetet för att skapa ännu bättre förutsättningar för företag inom den kreativa sektorn i Umeå att utvecklas. Vi vill ta en starkare position nationellt och i det arbetet passar Saras profil in väl, säger Barbro Renkel, vd vid eXpression Umeå.

Tidigare och pågående uppdrag:

Sara är före detta delägare i Galleri Andersson/Sandström, som bland annat fått utmärkelserna Årets företagare samt Årets exportföretag. Hon har suttit i styrelsen för Statens kulturråd, Bildmuseet i Umeå, Kultur och Näringsliv, varit ordförande i Svenska Galleriförbundet samt sakkunnig i Svensk/Finska Kulturfonden.

Sedan 2019 är hon verksamhetsledare för Prinsessan Estelles Kulturstiftelse.

För mer information:

Roland Carlsson
roland.carlsson@telia.com
070-578 65 50

Sara Sandström Nilsson
sarasandstrom.n@gmail.com
070-569 49 91

Omslagsfoto: Ö.Furberg

Nyheter

Hur kan kreativa näringar blicka ut mot omvärlden?

Nyheter

Praktikantvåren avslutad med många nya insikter

Nyheter

Upplev smyckes- och textilkonst på Sjungaregården

Innovationskraft i spåren av coronapandemin

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.