STINA URBERG – SMYCKESKONSTNÄR OCH ENTREPRENÖR – AKTUELL MED NY HÅLLBAR SMYCKESKOLLEKTION OCH LANSERING AV WEBB

STINA URBERG – SMYCKESKONSTNÄR OCH ENTREPRENÖR – AKTUELL MED NY HÅLLBAR SMYCKESKOLLEKTION OCH LANSERING AV WEBB

Hon designar smycken av återbruk, låter livets erfarenheter forma hennes företagande och ser samarbeten som en nyckelkomponent för en hållbar företagsutveckling. Smyckeskonstnären och kreatören Stina Urberg erbjuder marknaden klimatsmart smyckeskonst som är hudvänlig och personlig med stor dos av omtanke.

Det känns fint att genom att driva egen verksamhet kunna välja att jobba hållbart, utöver miljöaspekten prioriterar jag hållbart när det gäller samarbetspartners, relationer och arbetsplatsmiljö, det är något som har sin självklara plats inom hela företaget, berättar Stina.

Det finns två huvudgrenar bland Urberg Designs smycken. Den ena är fest-, bröllops-  och högtidssmycken, med spännvidd mellan maffiga brudkronor och corsage till smycken till dopet. Den andra grenen är kollektioner med örhängen, halssmycken, ringar med mera. Båda grenarna rymmer även ”statementpieces”, ”one of a kind” och multifunktionella smycken.

Covid19 har som för många andra inneburit en omställning för Stina och hennes företag. Hon har behövt tänka om och byta fokus, vilket i sin tur har lett till en positiv utveckling av hennes företag.

Jag har fokuserat på att ”lägga sten för sten” i uppbygganden av företaget, sådant som under åren inte haft sin tillblivelse då Urberg Design var min pseudonym, min passion men på hobbynivå. Berättar Stina. Tillexempel så lanserades här om dagen den webbshop som under år processats inom mig. Det var faktiskt riktigt känslosamt när den fanns där för allmän beskådan. I samband med lanseringen släppte jag även en helt ny kollektion, ”Miara”.

Länk till den nya webben: https://www.urbergdesign.se/

Jag har även utvecklat ett nytt kollektionskoncept som innebär att jag släpper delar av nya kollektioner med tillhörande ”kompletteringssläpp” allt eftersom, ett upplägg som för mig på flera sätt känns nytt och stimulerande. De första kollektionerna inom det nya konceptet heter ”Dis” och ”Gry”.

Trots att återbruk genererar många positiva ringar på vattnet, både för samhället i stort och på individnivå, kan det vara bra att ha några saker i åtanke menar Stina. Som tillexempel lämpar sig inte alla material för återbruk.

Det är viktigt att ha koll på vad som inte bör eller inte ska återbrukas, det kan vara rent skadligt, naturligtvis miljömässigt men inte minst för hälsan, både för mig som kreatör och för bäraren av smycket. Det är något som jag lägger stor vikt vid under urvalsprocessen.

Stinas tips till dig som går i tankarna att starta ett hållbart företag:
  • Låt inte Jantelagen vara anledningen till att du inte startar ditt företag, gör i stället plats för tankar som gör dig gott.
  • Våga prata med personer som har ditt förtroende, berätta om dna takar och planer, samla på dig deras åsikter och råd, vaska sedan fram det som känns rätt och riktigt.
  • Och glöm aldrig att ”våga fråga”, vad är det värsta som kan hända? Ett nej, en stängd dörr, någon sur kommentar – det får väl inte stå i vägen för att du skall ge din dröm ett försök till att förverkligas.
  • Lyssna till din magkänsla, men blanda inte ihop det med ett eventuellt mummel från de som kanske står utanför och vill sänka dig.

Stina Urberg utvecklar sitt företag vid eXpression Umeå på konstnärligt campus.

Kontakt:

Stina Urberg
Mail: kontakt@urbergdesign.com
Telefon: 070–206 55 89
Instagram/Facebook: @urbergdesign

Faktaruta

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque dapibus at risus vel blandit. Suspendisse eget odio vitae ante mattis auctor vitae non quam. Nulla facilisi.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Textilfabrik
Nyheter

Nya affärsmodeller förändrar textilbranschen

Fredrik Petrusson, chefsdesigner Sigr
Long read

Fredrik designar jämställda och hållbara cykelkläder

Person som skriver för hand
Guider

Guide - Intressentanalys

Nyheter

LIVE: Seminarium med skaparna av "Pink Chicken Project"

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.