fbpx

Umeåartist släpper låt till förmån för Suicide Zero

Umeåartist släpper låt till förmån för Suicide Zero

Den 26 mars släppte låtskrivaren och producenten Vicki Jacobson låten Nose blood under artistnamnet JA/VI. Syftet är att belysa ett känsligt tabubelagt ämne och nå ut till de som kämpar med självmordstankar. Som en del i detta kommer inkomster från streams gå till den ideella organisationen Suicide Zero samt att JA/VI startat en insamling. 
– Jag har själv erfarenhet av psykisk ohälsa, så förhoppningen är att folk ska kunna relatera och känna sig mindre ensamma när de lyssnar, säger Vicki.

Hela JA/VIs artisteri tar avstamp i psykisk ohälsa och bakom artistnamnet står låtskrivaren och producenten Vicki Jacobson från Umeå. Genom sina personliga texter hoppas hon kunna ingjuta hopp till andra som kämpar i det fördolda.

För mig har den största trösten inte kommit från att få höra att ”allt kommer bli bättre” utan att genom musik känna att jag inte står ensam med mina känslor. Mitt mål är att fler ska hitta en samhörighet och känna sig mindre ensamma när de tar del av min musik. 

Nose blood släpptes den 26 mars till förmån för Suicide Zero – där den första månandens inkomster från streams oavkortat kommer gå till den ideella organisationen. Vicki har dessutom startat en insamling på deras hemsida.

Låten skrev hon när hon mådde som sämst och ska återspegla hur det kan vara när man är nere på botten.

Det är väldigt viktigt att våga prata om psykiskt ohälsa och jag anser att det är något vi skulle kunna bli mycket bättre på. Därför ville jag göra mer än att bara släppa en låt och det kändes som att Suicide Zero var rätt organisation att samarbeta med, säger Vicki Jacobson.

Vill du vara med och stötta Suicide Zeros arbete kan du både ge en gåva till JA/Vis insamling och sätta låten Nose blood på repeat på Spotify.

Nose blood finns även som textvideo på Youtube.

***

Vicki Jacobson har tidigare varit en del av eXpressprogrammet vid eXpression Umeå.

Superkreatören Anna Parry i Kill Your Darlings Podcast

Nyheter

Besöksnäringen utmanas och utvecklas

Long read

Jonas är IT-konsulten med en kreativ ådra

Nyheter

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.