fbpx

Umeåartisten Natalie Carrion aktuell i ny norsk dokumentärserie

Umeåartisten Natalie Carrion aktuell i ny norsk dokumentärserie

Den 12 oktober lanserades dokumentärserien ”URBI – bare gjør det!” i norska NRK. Serien följer fyra unga artister från Sápmi som befinner sig på olika stadier i sina karriärer men som delar samma dröm: att slå igenom. En av dem är Umeåartisten Natalie Carrion.

Under ett helt år har Natalie Carrion och tre andra målmedvetna samiska artister följts av ett norskt dokumentärteam. Syftet har varit att få en inblick i var och ens personliga resa och se det hårda arbete som krävs för att lyckas i musikbranschen. Just nu är serien aktuell i och med sin premiär i norsk TV.

– För mig känns det som en present att få ett helt år dokumenterat av ett tv-team i och med den speciella tid som ligger bakom. Jag hoppas att de som redan har koll på mig får en djupare inblick i vem jag är och att nya personer ska bli intresserad av min musik och de värderingar jag står för, säger Natalie Carrion.

Natalie, som inte sett serien i sin helhet innan den norska premiären, är väldigt nöjd med resultatet – speciellt eftersom det samiska fått en sådan naturlig plats.

– Jag var väldigt berörd efter att ha tittat igenom allt. Jag tycker att de lyckats skapa något genuint som både speglar den vardagliga kamp vi som artister står i och som lyfter fram det samiska arvet och hur det tar sig i uttryck för oss på olika sätt, säger Natalie.

Just nu visas URBI – bare gjør det! / URBI – Hás it!i den norska statliga kanalen NRK TV och längre fram kommer dokumentärserien även ha premiär i Finland.

– Att medverka i serien är ett viktigt steg i den internationella satsning jag befinner mig i just nu. Förhoppningen är att detta resulterar i fler kliv framåt mot målet att bli en etablerad världsartist, säger Natalie Carrion.

Foto: Lisalove Bäckman

Se hela på NRK serien här.

För mer information:

Natalie Carrion
nataliecarrions@gmail.com
072-564 07 47

Superkreatören Anna Parry i Kill Your Darlings Podcast

Nyheter

Besöksnäringen utmanas och utvecklas

Long read

Jonas är IT-konsulten med en kreativ ådra

Nyheter

Säg hej till arkitekterna Grönlund Karlsson

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.