fbpx

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

Umeåbaserad smyckesdesigner har ögonen på Italien

Stina Urberg som skapar rustik, själfull och hållbar smyckeskonst har varit en del av eXpression Umeås inkubator i över tre år. Nu är tiden mogen att skriva nästa kapitel för företaget Urberg Design och med det väntar en internationaliseringssatsning med avstamp i Italien. Vi fick tillfälle att ställa några snabba frågor.

När började du på eXpression Umeå och varför sökte du?

2018 startade jag företaget och i samma veva kom jag i kontakt med en av eXpression Umeås företagscoacher. Hen kände till mitt skapande och kort efter att vi pratat kom en inbjudan att delta i det nystartade expressprogrammet. På den vägen var det.

Om du ser tillbaka – vad har du främst utvecklat under tiden i inkubatorn?

Självledarskap och resiliens, helt klart. Vilket är oerhört avgörande att ha med sig i framtiden. Men jag har även utvecklat mitt kontaktnät och mod. Sen tycker jag att jag stärkt mitt driv, fokus och målsättningsarbete under tiden i inkubatorn också.

Vad skulle du lyfta fram som mest givande med att utveckla sitt företag i en inkubatormiljö?

Det är ett sammanhang som ger ovärderlig insikt i det egna företagandet. Speciellt viktigt är utbytet mellan deltagarna tycker jag. Det kan gälla vad som helst, högt eller lågt, i med- eller motgång. Det ger tillgång till en ny blick som vidgar perspektivet på vad det innebär att vara entreprenör.

Vad händer nu: vad är aktuellt och på gång?

Internationalisering och export står framför mig, med allt vad det innebär att sätta sig in i. Det är en stor grej för både mig som kreatör och entreprenör. Italien är utgångspunkten där jag bland annat kommer medverka på Overjewels, Milano Jewelry Week, Artistar Jewels och Turin Fashion Week. Är även i en intensiv renoveringsfas av vårt fritidshus. Det är ett torp på landet med stora biytor som jag har högtgående drömmar och visioner för.

Värt att kolla in

» Följ Urberg Design på instagram
» Shoppa dina favoritsmycken på Urberg Designs hemsidan

Urberg Design Logotyp
Stina Wallin eXpression Design

Stina Wallin designar tidlösa och funktionella trädgårdar

Nyheter

Nytt samarbete skapar animerad film för forskare

Nyheter

Unga entreprenörer hyllades under Young Startup Day

Nyheter

Lär dig mer om kryptokonst och NFT

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.