fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Umeåbaserad spelstudio utvecklar spel om retro-groda

Umeåbaserad spelstudio utvecklar spel om retro-groda

Finger Nail Tea Games tar spelarna tillbaka till åttiotalet och nittiotalets glada dagar med Groda, ett retrostilat plattformsspel med en ängslig, gullig groda som huvudkaraktär. Efter en framgångsrik pitch för spelacceleratorn Global Top Round (GTR), har de samlat på sig värdefulla insikter inför framtiden.

Det är otroligt hur snabbt allt har gått. Om vi bara backar bandet ett år och ser vilka steg vi tagit så är det klart att man blir stolt. Sen är det såklart mycket kvar att göra, men det är en otrolig resa man är på, säger, Stefan Johansson som tillsammans med David Svensson driver Finger Nail Tea Games.

Groda är inte bara ett spel med nostalgiska vibbar, utan det har också en djupare berättelse.

Tanken bakom Groda är att det är något gulligt och ängsligt, förklarar Stefan. Det är inget poweranimal, utan lite mer utsatt. Man ska känna sympati för den ensamma grodan. Spelet inleds med en gåtfull och något skrämmande händelse som drar in spelaren i en mystisk och otäck historia.

David Svensson och Stefan Johansson driver Fingernail Tea Games. Aktuella med spelet Groda som är under utveckling.

Under Arctic Game Dev Umeå fick David och Stefan möjlighet att pitcha för Global Top Round (GTR). Det gav dem värdefulla insikter och möjligheten att fokusera på kärnan i spelet.

Vi tvingades att koka ner vad som är mest centralt i spelidén. Det har varit otroligt nyttigt. Varje gång vi presenterar för potentiella investerare och förläggare leder det till att både vi och spelet blir bättre, berättar Stefan

I och med presentationen har David och Stefan fått bekräftelse på att det finns potential i spelet och dessutom har olika samarbetspartners visat intresse.

Så vad händer nu för Finger Nail Tea Games? De fortsätter att förbättra både presentationsmaterialet och spelet med förhoppningen att träffa rätt förläggare eller investerare. Ambitionen är att få ytterligare stöd både i form av kapital och expertis för att driva Groda-projektet framåt.

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev