fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Innovatör från Umeå vinner SKAPA-pris

Innovatör från Umeå vinner SKAPA-pris

Idag stod det klart att Saad Abdelaziz från Umeå som driver Wisalsson AB vinner det regionala SKAPA-talang priset 2022. Som regionpristagare tävlar han nu om det nationella priset i kategorin.

Jag känner mig otroligt stolt och glad över det här fina priset! För mig är det ett kvitto på att vi gör rätt saker och att det vi gör uppskattas, vilket jag tycker är jättekul och spännande. Nu blickar vi framåt och fortsätter jobba smart för att få ut produkten på marknaden inom kort. Men även hämta hem nya priser, säger Saad Abdelaziz med ett leende.

Priset SKAPA-talang delas ut till den person, under 30 år, som gjort mest förtjänstfulla insatser när det gäller nyskapande och kreativitet och utveckling av produkter och tjänster som kan leda till kommersiella möjligheter.

Priset delas först ut på länsnivå, där vinnaren får 5 000 kronor, sedan nationellt.

Juryns motivering:

Utspottade tuggummin orsakar stora miljöproblem då de bryts ner mycket sakta i marken. Det är också ett svårt och mycket kostsamt skräp att städa bort. Årets vinnare av SKAPA Talang i Västerbotten har skapat en ny lösning som ska minska nedsmutsningen och därmed även samhällets saneringskostnader.

Drivkraften bakom den vinnande innovationen – att minska miljöpåverkan och en smartare användning av skattemedel – imponerar. Det gör även den gedigna verifieringsprocessen med genomförda intervjuer med potentiella kunder och återförsäljare, etablerad kontakt med producenter samt utvecklingen av en användbar prototyp.

Ambitionen är hög, med målet att innovationen ska förändra tuggummi-användares beteenden så att tuggummin inte kastas på gatan eller var som helst.

Vi gratulerar Saad Abdelaziz till utmärkelsen SKAPA Talang i Västerbotten och till uppstarten av det hållbara bolaget Wisalsson, trots många utmaningar på vägen – med en sådan drivkraft kommer vår vinnare att kunna tugga sig igenom många fler utmaningar längs entreprenörsresans gång!

Läs mer om Stiftelsen SKAPA på deras hemsida.

Nyheter

Tävling lockar studenter att kliva utanför sin comfort zone 

Nyheter

Har du en affärsidé inom hållbart mode?

Nyheter

LIVE: Hur ser framtidens textilproduktion ut?

Nyheter

Nu öppnar Design S 2023

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.