fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Välkommen till eXpression Frida Wimelius! 

Välkommen till eXpression Frida Wimelius! 

Med värme välkomnar vi Frida Wimelius till oss här på eXpression. I rollen som projektledare och coach kommer Frida arbeta med att utveckla en samverkansplattform där kulturella och kreativa företag möter industrin och att coacha entreprenörer och kreatörer i deras företagsutveckling. 

Vi vet att Frida är grym på många plan. Men, vad brinner hon egentligen mest för och vilka är hennes drivkrafter i livet? Vad föredrar hon att göra på sin lediga tid och om hon fick välja fritt, vem skulle hon helst vilja äta en god middag med på tu man hand? Vi ställer frågorna och Frida svarar: 

Du har nu gjort din första vecka här hos oss på eXpression, hur känns det? 

Det känns suveränt att vara på plats. Stämningen är härlig och jag har fått ett fint välkomnande i teamet. Vi deltog alla i en coachutbildning torsdag och fredag vilket var givande och gav mig bra verktyg för kommande möten med företag, men framför allt att lära känna mina nya härliga kollegor. Annars har jag tillåtit mig att känna lugnet och att det är helt okej att inte ha koll på läget när man är ny på jobbet. 

Vad ser du för möjligheter med ditt uppdrag och vad vill du uppnå? 

Jag vill att projektet jag ska leda, som innebär att hitta en bra samverkan mellan industri och KKB ska bli långsiktigt givande och ge en bra affär för KKB och eXpression. Så kom gärna med förslag och önskemål om ni sitter på några uppslag på temat. Sen ska det bli riktigt roligt att coacha företag och få följa och ta entreprenörerna mot nya höjder. 

På din fritid, vad gör du helst då? 

Just nu är jag väldigt hemmakär och jag kan inte får nog med familjetid. Att träna, paddla kajak och gå loss i trädgården är härligt. Annars är jag är lite av en fjällräv och prioriterar att tillbringa så mycket tid som möjligt på snö i alla former.  

Har du någon eller några förebilder, vilka och varför? 

Alla som nördar in sig på det de brinner för och går sin egen väg, även om den vägen mycket sällan är spikrak, är hjältar i mina ögon. 

Om du fick välja fritt vem skulle du välja att äta en middag med på tu man hand? 

Entreprenören Sara Wimmercranz och jag har många beröringspunkter så det skulle vara spännande att spåna hållbara företagsidéer med henne. 

Vad brinner du lite extra för? 

Entreprenörskap och kreativiteten har alltid funnits i mig och är något som jag vill uppmuntra alla att utforska. Därför känns det extra härlig att gå från egen företagare, regionchef för Ung Företagsamhet till att nu få stötta de näringar som ligger mig varmt om hjärtat på eXpression. Socialt företagande och klimatomställningen vill jag gärna fördjupa mig i extra mycket. 

Vad är du mest stolt över? 

Förutom mina barn så att min butik Kii som jag startade och drev i 17 år blev vald till Sveriges bästa butik två gånger. Det var en sån himla härlig bekräftelse och milstolpe i arbetslivet efter hårt jobb. Att bidra till Ung Företagsamhets utveckling har också varit ett givande och viktigt bidrag. Sen är jag stolt över att jag alltid vill framåt och ta saker till nya nivåer, men att jag samtidigt är väldigt förnöjd. 

Säg något som vi inte vet och som kan vara kul för oss att känna till om dig? 

Här kommer en liten blandad kompott om mig; Min granne som vattnade åt oss i jul tyckte att vi levde lite i en regnskog då vi har så många gröna växter hemma. Under 2023 började jag måla med akvarell och kol så smått. Jag har varit topp 3 i Sverige som längdskidåkare, volleybollteam och som entreprenör. Annars har jag en knasig och helt värdelös vana att räkna saker tyst och dela upp saker i jämna delar, typ meningar, pinnar på ett staket mm.   

Faktaruta

Ålder: 46 år 
Familj: Henrik, Holly 14 år och Stella 12år och en hund. 
Bor: Holmsund 
Äter: Allätare, men mest vegetariskt 
Dricker: Vatten och kaffe   

Vi hälsar Frida varmt välkommen till eXpression! 

Headerbild: Evelina Rönnbäck

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

Nyheter

Häng med på Young Startup Day 2024

signa upp för vårt nyhetsbrev