fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

eXpression ingår samarbete med Sustainergies

eXpression ingår samarbete med Sustainergies

Den akademinära företagsinkubatorn med inriktning på konstnärliga, kulturella och kreativa näringar eXpression Umeå har inlett samarbete med hållbarhetsorganisationen Sustainergies. I samarbetet får studentkonsulterna från Sustainergies insikt i världen för nystartade företag samtidigt som de kreativa företagen får hjälp i utveckling av deras hållbarhetsarbete. 

Vi ser fram emot ett spännande samarbete under workshopen mellan studentkonsulterna och kreatörerna. Det känns viktigt att vi får vara delaktiga med ett hållbarhetsperspektiv tidigt i kreatörernas företagsresa, berättar Kajsa Högberg projektledare för Sustainergies Umeå.

Sustainergies är en nationell organisation som rekryterar studentkonsulter från Sveriges olika universitet som i sin tur får arbeta med lokala företag och hjälpa dem med hållbarhetsfrågor.

Den första aktiviteten inom samarbetet är en gemensamt genomförd workshop i hållbarhet med ett tjugotal studenter från Umeå universitets olika fakulteter tillsammans med deltagarna i eXpressions förinkubatorsprogram eXpress. 

eXpression arbetar för att bidra till en hållbar tillväxt där det sociala och miljömässiga ansvarstagandet lyser igenom i företagandet, så därför känns det här samarbetet helt rätt. Jag är nyfiken på vad som kommer skapas i samarbetet mellan kreatörer och studenterna, säger Oskar Riby programansvarig för förinkubatorsprogrammet eXpress.

För mer information

No data was found

Nyheter

Musikdrömmen deltar vid Umeå Guitarshow 4–5 maj

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

signa upp för vårt nyhetsbrev