fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Crowdfunding ledde till nytt album och musikvideo

Crowdfunding ledde till nytt album och musikvideo

Magda Anderssons fans och övriga backare samlade tillsammans in sjutusen euro. Detta stod klart efter att den senaste crowdfundingkampanjen avslutades i december. Tillskottet täcker produktionen av ett nytt album och en musikvideo.

Vad hade du för mål med kampanjen?

Målet var att förverkliga mitt nya musikprojekt och dela med mig av min vision, och att nå ut för att bygga en publik och community runt musiken innan första släppet. Crowdfundingen i sig ser jag snarare som medlet än målet, det är större än bara att samla in pengar. Jag ville sätta mig själv ur balans, ta en risk, eftersom jag kände att jag ofta spelar safe, berättar Magda Andersson.

Kampanjen hade tre målnivåer: femtusen, sjutusen och tiotusen euro. Den första, som enligt Magda är den viktigaste, innebär möjligheten att slutföra produktionen av den första EPn under pseudonymen Magda Novels, nivå två inspelningen av en musikvideo och den tredje stöd för att genomföra en internationell releaseturné.

Berätta, hur har det gått? Vad har du för känslor?

Vi nådde två av målen! Kampanjen samlade in över sjutusen euro och det är ju sjukt mycket pengar. Jag har fortfarande svårt att greppa att så många människor tror på det jag gör så här mycket, och hur mycket engagemang kampanjen genererade. Känslan är tacksamhet, pepp inför släppet och pirr i magen inför vad som kommer härnäst.

Det här kommer ju också med ett ansvar. Folk har bidragit med sina välförtjänta slantar till mitt projekt och det gör att jag blir ännu mer skärpt när det kommer till att leverera det jag lovat.

Vad händer nu? Vad blir nästa steg?

Nästa steg är att färdigställa skivan och skicka iväg den till tryck! Musiken är klar och nu håller jag på och tar fram det fysiska utseendet samtidigt som jag planerar för releasen. Jag ska även spela in musikvideon snart. Tanken är att den ska komma i samband med att skivan släpps. Sen hänger ju allt ihop med min kärlek till att spela live, jag vill ut till scenerna med musiken, avslutar en glad Magda.

Premiärspelningen med Magda Novels sker den 6 april i Nederländerna – här kan du köpa dina biljetter.

FOTO: Olivia Modalen

Johanna Engström, Vkna
Nyheter

Frukost med Vkna - Lyft ditt företag genom Inkludering och Mångfald 

Nyheter

Spelevent arrangeras för första gången i Umeå

Agnes Sjöström
Nyheter

Agnes Sjöström tar nya steg med Lyckopodden

Test 3
Nyheter

Nio affärsidéer startar sin resa mot hållbara företag

signa upp för vårt nyhetsbrev