fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Emelie och Pernilla laddar inför produktlanseringen

Emelie och Pernilla laddar inför produktlanseringen

Den 23 maj kl 12:00 lanserar deltagarna i eXpression Design de produkter man jobbat med under programmet. Vi träffade Pernilla Tjänström och Emelie Almgren som skruvar på det sista innan lanseringsveckan drar igång.

Berätta om ditt företag och din kreativitet:

Pernilla Tjärnström: Mitt företag heter Pernilla Tjärnström konst och design. Jag skapar skulpturer i trä. Djuren och naturen är min stora inspirationskälla. Det är oftast stora insekter med klarlackade färgglada kroppar. Jag återbrukar smidda gamla spikar till ben och andra detaljer. Det är något speciellt när två olika material möts.

Emelie Almgren: Jag har alltid mått bra av att få uttrycka mig kreativt och skapa med händerna. Det är lycka att få se någonting växa fram som först bara fanns som en bild i mitt huvud. Under pandemin började jag satsa mer på mitt instagramkonto mosteremelie för att ha något att göra av all den nya fritid som restriktionerna gav.

Hur skulle du beskriva ditt kreativa uttryck?

Pernilla Tjärnström: Jag vill att betraktaren ska stanna upp, titta och känna att det är något speciellt. Ett annorlunda konstverk att placera på en vägg. Jag tycker om när något som i verkligheten är litet kan göras till något stort, som när en liten spindel blir jättestor!

Emelie Almgren: Jag hämtar inspiration från naturen och i det lekfulla. Uttrycken kan variera allt ifrån att skapa med mina syskonbarn till att jag syr, broderar, planerar och genomför en temafest eller flätar näver.

Kan du ge nån ledtråd om vad vi kommer få se från dig på lanseringen den 23 maj?

Pernilla Tjärnström: Ja, jag har hållit mig inom naturtemat och till mitt älskade material; trä. Men den är inte alls likt något jag gjort tidigare.

Emelie Almgren: Om jag skulle slå in produkten skulle det bli ett mjukt paket som för tankarna ut i naturen och tallstigen,  men som får en plats inomhus i det moderna hemmet.

Hur skulle du beskriva processen med din produkt?

Pernilla Tjärnström: Jag har haft flera olika ideér men bestämde mig till slut för denna. Den har ett mer skulpturalt uttryck än de andra ideérna, den speglar mer mitt konstnärliga uttryck. Den kan också göras mer personlig om kunden vill det och det tycker jag känns bra.

Emelie Almgren: Det har varit en resa tillbaka i mitt egna arv. Det har varit upp och ner, jag har varit nära på att ge upp hoppet om att färdigställa produkten tills lansering men viljan och visionen har peppat mig att tänka nytt, annorlunda eller gå tillbaka till den ursprungliga idén. Det har känts tryggt att ha med de andra deltagarna samt Johanna och Maria från eXpression design med på resan.

Vad hoppas du förmedla med produkten?

Pernilla Tjärnström: Jag hoppas att den ska förmedla att den är ett unikt hantverk, en annorlunda detalj.

Emelie Almgren: Naturens lugn och lekfulla uttryck, att det ska få flytta in i hemmet och i vår vardag. Jag vill också förmedla ett stycke lokal kvinnohistoria. 

***

Omslagsbild: Bea Holmberg (Emelie till vänster och Pernilla till höger).

Följ med när alla produkter från affärsutvecklingsprogrammet eXpression Design lanseras den 23 maj.

All info hittar du på lanseringssidan.

Nyheter

Nu öppnar vi för nya ansökningar

Nyheter

Välkänd äventyrare och fotograf till Join eXpression 

Nyheter

Se produkterna från sommarprogrammet

Nyheter

Join eXpression! En kväll av inspiration, nätverkande och entreprenörskap 

signa upp för vårt nyhetsbrev