fbpx

eXpression ingår samarbete med Sustainergies

eXpression ingår samarbete med Sustainergies

Den akademinära företagsinkubatorn med inriktning på konstnärliga, kulturella och kreativa näringar eXpression Umeå har inlett samarbete med hållbarhetsorganisationen Sustainergies. I samarbetet får studentkonsulterna från Sustainergies insikt i världen för nystartade företag samtidigt som de kreativa företagen får hjälp i utveckling av deras hållbarhetsarbete. 

Vi ser fram emot ett spännande samarbete under workshopen mellan studentkonsulterna och kreatörerna. Det känns viktigt att vi får vara delaktiga med ett hållbarhetsperspektiv tidigt i kreatörernas företagsresa, berättar Kajsa Högberg projektledare för Sustainergies Umeå.

Sustainergies är en nationell organisation som rekryterar studentkonsulter från Sveriges olika universitet som i sin tur får arbeta med lokala företag och hjälpa dem med hållbarhetsfrågor.

Den första aktiviteten inom samarbetet är en gemensamt genomförd workshop i hållbarhet med ett tjugotal studenter från Umeå universitets olika fakulteter tillsammans med deltagarna i eXpressions förinkubatorsprogram eXpress. 

eXpression arbetar för att bidra till en hållbar tillväxt där det sociala och miljömässiga ansvarstagandet lyser igenom i företagandet, så därför känns det här samarbetet helt rätt. Jag är nyfiken på vad som kommer skapas i samarbetet mellan kreatörer och studenterna, säger Oskar Riby programansvarig för förinkubatorsprogrammet eXpress.

För mer information

Oskar

Riby

Affärscoach

Nyheter

Johanna Forsberg ny ansvarig för eXpression Design

Nyheter

Ny kunskapsutveckling i spåren av Coronapandemin

Long read

Natalie är redo för nya utmaningar

Deltagarna i eXpression Design i Umeå 2020-2021
Nyheter

Följ deltagarna i eXpression Design Umeå

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.