fbpx

Kaaos Kaamos får 1,2 miljoner till ny föreställning

Kaaos Kaamos får 1,2 miljoner till ny föreställning

Den Umeåbaserade cirkusgruppen Kaaos Kaamos har beviljats cirka 1,2 miljoner av Nordisk kulturkontakt och Kulturrådet för att utveckla en ny modern föreställning. Målet är att börja turnera i Sverige och norra Finland från och med våren 2022.

Vi är oerhört glada och stolta över möjligheten att få förverkliga vår vision om en interaktiv nycirkusupplevelse i ett modernt cirkustält. I och med detta positiva besked får vi nu både tid och utrymme att använda den knepiga tid vi befinner oss i till att utveckla något nyskapande. Förhoppningen är att starta turnén med den nya föreställningen våren 2022, säger Erik Glas från Kaaos Kaamos.

Totalt handlar det om beviljade medel på närmare 1,2 miljoner kronor. Det största bidraget kommer från Nordisk kulturkontakts program “kultur- och konstprogrammet” som ger cirkussällskapet 100 000 euro. Detta kompletteras med ytterligare 150 000 kr från Kulturrådet.

Läs vårt längre reportage om Kaaos Kaamos här.

Nytt samarbete ska stärka aktörer inom modebranschen

Guider

Förändrade affärsutvecklingsprocesser i spåren av coronapandemin

Nyheter

Möt vårens deltagare i express

Guider

Hur utmanas och utvecklas företagsfrämjare under coronapandemin?

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.