fbpx

Stina Wallin designar tidlösa och funktionella trädgårdar

Stina Wallin designar tidlösa och funktionella trädgårdar

Stina Wallin är trädgårdsdesignern som brinner för att skapa trädgårdar för alla årstider. Genom att prova olika metoder, tidlösa material och växtkombinationer vill hon designa inspirerande trädgårdar för hela familjen. Avsaknaden av hållbara växtstöd har lett henne till att tillverka egna produkter, något som hon utvecklar under sitt deltagande i eXpression Design 21/22. 

Berätta om ditt företag och din kreativitet. 

Norrträdgårdens Design ritar trädgårdar och tillverkar växtstöd och trädgårdsdekorationer i metall. Samarbetar med L-entreprenad som bland annat anlägger trädgårdar och tillverkar cortenprodukter. Jag förlorar mig ofta i mitt skapande – glömmer tid och rum. Det är roligt att testa nya saker i livet oavsett om det gäller att skapa, resa eller köra grävskopa. Jag är nyfiken på livet och vill veta – inte nödvändigtvis kunna allt. Tycker inte om när det ”skaver i ögat” – vill gärna, för mig, hitta rätt i det jag gör. Testar gärna olika material och metoder. Jag har under mina 22 år som trädgårdsägare hunnit testa olika växtkombinationer och stilar, till slut hittade jag rätt.

Vad är det med trädgård som lockar dig? 

Att fritt få blanda färg och form och att hitta stilen i en trädgård är inspirerande. Som att ha målat en tavla som man sedan får kliva in i. Tavlan blir verklighet – en förunderlig känsla! Att skapa en trädgård för alla årstider och alla familjemedlemmar och deras behov och intressen kan vara en utmaning. Men ack så rolig! Mina kunder är ofta helt ointresserade av trädgård men vill ha fint på sin gård med fungerande funktionsytor. 

På marknaden idag upplever jag att det saknas hållbara och fina växtstöd. Därför kom jag att börja tillverka egna. Efterfrågan ökade och likaså mitt intresse för detta. Så då blev det även trädgårdsdekorationer.

Hur ser du på framtiden med ditt företag? 

Jag kommer under hösten 2022 att enbart börja jobba med mitt företagande. Genom att tillsammans med Formskaparna öppna en trädgårdsbutik, café och odlingslotter här i Hörnefors där jag bor. Mina egendesignade produkter kommer också att säljas i butiken.

Norrträdgårdens Design

Kan du ge någon ledtråd om vad du tror vi kommer få se på lanseringen i maj?

Hållbart, användbart och tidlöst.

FAKTARUTA:

Namn: Stina Wallin
Bor: Hörnefors
Gör: Designar & tillverkar hållbara växtstöd i metall
Instagram: Norrträdgårdens Design

LÄNKAR

Följ Norrträdgården på Instagram
Se mer om programmet eXpression Design

Nyheter

Här är finalisterna till det nya priset för umeåföretag

Nyheter

eXpression Umeå rekryterar designspecialist

Digitalt värdskap
Guider

Det digitala värdskapets betydelse under coronapandemin

NEST för en hållbar modeindustri
Nyheter

NEST – Ett innovativt race för en hållbar textil- och modeindustri

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.