fbpx
cropped-Artboard-1-100.jpg

Elin drömmer om att gå från skiss till verklighet

Elin drömmer om att gå från skiss till verklighet

Genom eXpression Design ser industridesignern Elin Molander fram emot att gå från idé till handling. Att ta fram och lansera en produkt som finns till försäljning och som i sin tur leder till bildandet av ett eget företag. Vi har pratat med Elin om design och framtiden.

Berätta om ditt företag och din kreativitet.

Jag tror jag alltid varit lite trotsig (är minst i syskonskaran) där jag alltid velat utmana gamla tankesätt och älskar känslan av när man känner att allt är möjligt. Jag har en tro att du måste även designa din egen framtid och därför passar det bra att i samband med att jag är med i eXpression Design så startar jag mitt eget företag. För att kunna designa mina egna möjligheter att få jobba med det jag brinner för – Att vara en mer fri designer, formgivare och möjligheten att kunna drömma större. 

Individuellt projekt under Elins kandidatexamen. Foto: elinmolanderdesign.com

När är design som bäst enligt dig? 

Bra design för mig är när design kommer fram ur en slags lekfullhet, när man testar något nytt och att känslan att man har tänk utanför boxen. 

Vad ser du mest fram emot med eXpression design?

Det jag ser fram emot mest med att vara med i eXpression design är att få vara i den kreativa bubblan med andra drömmande designers som vill mer. Att vi kan få spåna på idéer tillsammans och vara delaktig i den processen med andra. Min dröm som designer har alltid varit att kunna gå in i en butik och kunna se en produkt som jag skapat och peka ”…den där har jag gjort”. DET är mitt mål och som eXpression design gör möjligt för mig.

Interiörhylla inspirerad av Höga kustbron, som en symbol varifrån Elin kommer, sveriges Höga kust. Individuellt projekt under Elins kandidatexamen. Foto: elinmolanderdesign.com

Kan du ge någon ledtråd om vad du tror vi kommer få se på lanseringen i maj?

I maj kommer ni att kunna få se mig förverkliga min dröm och mitt mål att få ta en produkt till tillverkning som sedan just DU kan få dela med mig. Hoppas du vill vara med på denna resa med mig!

FAKTARUTA:

Namn: Elin Molander
Bor: Örnsköldsvik
Gör: Är industridesigner med kompetens inom: industriell design, upplevelse design, grafisk design, UX design och visuell design.

LÄNKAR

Besök Elins hemsida
Följ Elin på Instagram
Läs mer om eXpression Design

Nyheter

Musikdrömmen deltar vid Umeå Guitarshow 4–5 maj

Nyheter

Bidra till ett tryggare och mer inkluderande Umeå i sommar

Tio nya kreatörer i vårens startup-program

Nyheter

eXpression välkomnar ny nationell strategi

signa upp för vårt nyhetsbrev