fbpx

Framtidens hållbara besöksnäring - ett samtal om förändrade förutsättningar

Framtidens hållbara besöksnäring – ett samtal om förändrade förutsättningar

Fredagen den 26 mars bjuder eXpression in till ett samtal under rubriken “Framtidens hållbara besöksnäring”. Samtalet handlar om förändrade förutsättningar för företagsfrämjande organisationer inom besöks- och upplevelsenäringarna givet pågående coronapandemi.

För många företag har det gångna året inneburit stora och omvälvande förändringar. Inte minst inom besöks- och upplevelsenäringar med inslag av handel har entreprenörer kreativt, modigt och uthålligt parerat en situation där förändring tycks ha utgjort den enda konstanten. Nya affärsmodeller har sett dagens ljus, förändrade samverkansformer har vuxit fram och kreativa strategier för kommunikation har utvecklats. Det år vi nu inleder bär fortsatt med sig krav på kreativ omställning och motståndskraft.

I samtalet om framtidens hållbara besöksnäring kretsar frågorna kring hur vi som är en del av de företagsfrämjande stödstrukturerna runt dessa företag utvecklas och utmanas. Vilka erfarenheter bär vi med oss från detta turbulenta år? Vad säger de erfarenheterna om våra möjligheter att skapa förutsättningar för företag att utvecklas och stå stadiga inför framtiden?

Samtalet leds av Annakarin Nyberg, projektledare Framtidens hållbara besöksnäring.

Samtalet är den del av projektet Framtidens hållbara besöksnäring som genomförs vid företagsinkubatorn eXpression Umeå. Projektet delfinansieras via Tillväxtverket genom satsningen Kunskapsutveckling i coronpandemin.

Samtalet är en viktig del i ett erfarenhetsutbyte som syftar till att sprida kunskaper och erfarenheter om företags och organisationers förändrade förutsättningar under och efter coronapandemin. 

Inom ramen för projektet Framtidens hållbara besöksnäring kommer olika digitala fokusgrupper, modererade samtal och inspirationsföreläsningar genomföras med varierande målgrupper, perspektiv och frågeställningar. I detta första samtal vänder vi oss till dig som utgör en del av en företags- och innovationsfrämjande stödstruktur vid exempelvis en företagsinkubator, ett lärosäte, destinationsbolag, en region eller kommun.

När: 26:e mars 10.00 – 11.30

Var: Deltagandet sker via zoom och länk skickas till dig i samband med din anmälan. 

Anmäl dig här.

Varmt välkommen!

Senaste inläggen från framtidens hållbara besöksnäring

Nyheter

Besöksnäringen utmanas och utvecklas

Guider

Betydelsen av kontinuerlig omvärldsbevakning

Guider

En förändrad målgrupp

Nyheter

Samtal med företag om förändrade förutsättningar i spåren av coronapandemin

signa upp för vårt nyhetsbrev

Mode, arkitektur eller design? Skriv in din mailadress och ange dina preferenser så får du en notis när ett nytt inlägg matchar dina intressen.